Unikalaus žygio jubiliejaus proga V. Urbonas vėl paniro į Nemuną

Ketvirtadienio vakarą Kaune, Santakoje, sutiktas Vidmantas Urbonas, dalinai pakartojęs savo unikalų žygį Nemunu, atliktą prieš ketvirtį amžiaus.

„Čia tai trumpai – keturi kilometrai“, – sakė V. Urbonas, kai paklausėme, kokį atstumą be atokvėpio šiame etape plaukė Nemunu iki Kauno. Šiam atstumui prireikė kiek daugiau nei valandos. Iš viso nuo vakar įveikti 24 km. 

„Jausmas tas pats, kaip ir prieš dvidešimt penkerius metus. Lengvumas tas pats. Dvidešimt penkerių metų lyg nebuvę. Pastebėjau, kad aukštupyje Nemunas labai nusekęs, akmenuota, žolės. Čia švaru, tvarkinga, bet tikėjausi, kad ties Kaunu upė bus vandeningesnė. Bet skaidrus vanduo, matosi pirštų galai, viskas puikiai“, – kalbėjo triatlonininkas, tuomet plaukti pradėjęs liepos pabaigoje.

Jo komandoje – vienuolika žmonių. Lydi gydytoja, plaukimo treneris-gelbėtojas, valtį vairuojantis motoristas ir kt. 

„Iš pradžių siekiau asmeninių rekordų, kad būtų girdimas mano balsas. Bandžiau savo galimybių ribas“, – dėstė V. Urbonas, po to savo balsą pradėjęs išnaudoti siekdamas visų dėmesį atkreipti į ekologiją. „Nemuno pokytis – į gerąją pusę“, – palygino atletas.

Tarp jį pasitikusiųjų – Kauno meras Visvaldas Matijošaitis, vicemerai Tomas Jarusevičius ir Mantas Jurgutis. Kauno meras V. Urbonui įteikė miesto simbolio statulėlę.

„Geležiniu žmogumi“ tituluojamas pasaulio ultratriatlono čempionas 1999-aisiais nuplaukė 460 km nuo Gerdašių prie Baltarusijos iki Rusnės. Kasdien nuplaukdavo 40-70 km atstumą.

V. Urbonas ties šiuo iššūkiu nesustojo. Jis perplaukė visų žemynų didžiausius gėlavandenius ežerus.

Šįkart V. Urbonas planuoja per keturias dienas iki šeštadienio upe įveikti 13 įvairaus ilgio etapų. Iš viso – apie 60 km.

Prie starto stojo anksti trečiadienį, kaip nurodoma iniciatyvos feisbuko puslapyje, stebint kaimynų (Baltarusija) pasieniečiams. Planuota plaukti ir per Kauno marias, kurios šiuo metu žydi. Svarstyta, ar tai nesukels problemų.

„Neplaukėme per marias. Jos visiškai žalios. Uždraudė gydytoja plaukti. Jos žaliai mėlynos“, – teigė V. Urbonas. Prieš ketvirtį amžiaus su šia problema nesusidūrė.

V. Urbonas aktyviai jau nebesiekia asmeninių sportinių rezultatų, bet padeda jų siekti kitiems. Panevėžyje dirba triatlono treneriu. Treniruoja vaikus. Anot pašnekovo, auga gera pamaina, ji pakeis irgi gerą kartą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vytiokas

Vytiokas portretas
Tegul jis vaikšto ar bėgioją po tą Nemuną.Man nei šiltą,nei šaltą ir jokios naudos visuomenei nėra.

tai paneres dugnu ejo ar ,,,plauke,,,

tai paneres dugnu ejo ar ,,,plauke,,, portretas
kelieniais atsiremes y dugna ??

as

as portretas
Cia tas veikejas, kur viesuju pirkimu konfidencialius dalyviu vokelius praplesinejo... Spartininkas..., o vidus kaip ir pas valdinykus - ner atkatuko - prasta diena... ania vidusia?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių