Upės krantinėje – legali siena saviraiškai

6 metrų aukščio, 2200 kv.m. ploto siena po M.K.Čiurlionio tiltu paskelbta vieša ir atvira vieta kūrybai. Čia menininkai nuo 8 val. iki 22 val. galės legaliai, be baimės piešti ir eksperimentuoti.

Anot gatvės meno festivalio „Nykoka“ meno vadovo Tado Šimkaus, poreikis mieste tam tikrai yra. „Kreipiasi ne vienas menininkas, kuris norėtų tobulėti, tačiau sąlygų tam nėra. Turi slėptis, piešti naktį ar apleistuose fabrikuose. Tuomet reikia skubėti, negali piešti atsipalaidavęs ir kūrinys išeina ne toks kokybiškas. Tam ir skirta ši darbinė vieta, kurioje tikimės, bus skatinamas žmonių kūrybiškumas“, – sakė jis.

Pasak T.Šimkaus, gatvės menininkai mokosi iš to, ką mato gatvėje, o ten trūksta gerų kūrinių. Pavyzdys, kaip gali pasikeisti erdvė, – festivalio metu savaitgalį ant tos pačios sienos krantinėje atsiradęs didžiulis norvegų menininkų kūrinys. „Pradžia padaryta, kviečiame visus norinčius kurti toliau“, – ragino festivalio meno vadovas.

Pašnekovas tikina, kad savivaldybė buvo geranoriška ir tokią idėją išduodama leidimą parėmė. Juolab kad Kauno valdžia kasmet remia ir patį festivalį. Piešimo grafikas – nuo 8 val. ryto iki 22 val. vakaro buvo sudarytas siekiant palaikyti viešąją tvarką, kad vakarais nebūtų triukšmaujama ir nebūtų kokių nusiskundimų.

Didžiulį piešimui skirtą plotą T.Šimkus vadina darbine siena, tad jeigu tavo darbą kas užpaišys, nereikėtų pykti.

„Gatvės kultūroje egzistuoja tam tikros taisyklės. Tarsi nepagarba yra užpiešti kitą darbą, ypač jei tavo yra prastesnis. Tačiau čia yra darbinė siena. Rekomenduojame pasirinkti senesnį kūrinį, kuris bus užpieštas. Tai yra eksperimentų siena ir mes patys proceso nereguliuosime. Aišku, norėtume skatinti, kad tai būtų ne penkių minučių darbas ir tikimės, kad atsiras tokių žmonių, kurie norės save išreikšti“, – idėjos iniciatorius tikisi, kad ši vieta taps ne tik turistų traukos vieta, bet ir pritrauks žmones prie upės, prie kurios jie praleis daugiau laiko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vyrgalfriednufyskininkovaikalius

vyrgalfriednufyskininkovaikalius portretas
Manau daugiau vietu mieste butu galima atrasti kuriaa bent taip pagrazint galima butu

taurage

taurage portretas
labai grazi meska gera iniciatyva

taurage

taurage portretas
labai grazi meska gera iniciatyva
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių