Už vaikų mokslą muzikos mokyklose tėvai mokės brangiau

Nuo rugsėjo 1-osios už vaikų mokslą muzikos mokyklose tėvai mokės 13 litų brangiau.

Iki šiol mokestis už mokslą Kauno 1-ojoje, Aleksandro Kačanausko, Miko Petrausko muzikos mokyklose ir chorinio dainavimo mokykloje „Varpelis“ per mėnesį reikėjo mokėti 32,5 litų mokestį. Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjo Antano Bagdono teigimu, stinga lėšų muzikos mokyklų mokytojų atlyginimams mokėti ir įvairioms komunalinėms paslaugoms pirkti.

Nuo rugsėjo 1 d. šis mokestis bus 45,5 litai per mėnesį.

„Ar padidinus mokestį nesumažės vaikų muzikos mokyklose?“ - teiravosi tarybos narys Kęstutis Kriščiūnas. A.Bagdonas įsitikinęs, kad padidinus mokestį bus atvirkštinis efektas - į muzikos mokyklas ateis daugiau vaikų, nes jos galės teikti geresnes paslaugas. Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjas mano, kad 13 litų per mėnesį nėra daug.

„Vykdome grandiozinius planus, statome areną, svarstome savivaldybės pastato nuomą, o nusisukame nuo paprasto žmogaus. Tuoj savivaldybė bus nepajėgi vykdyti savo viešųjų funkcijų. Į tai įeina ir švietimo funkcija“, - kritikavo K.Kriščiūnas.

Tarybos narė Ona Nijolė Rudgalvienė gynė Švietimo ir ugdymo skyriaus sprendimo projektą. „Socialiai remtinų šeimų vaikai atleidžiami nuo tokio mokesčio. Tai palies tik daugiau uždirbančius tėvus“, - tikino tarybos narė.


Šiame straipsnyje: mokestismuzikos mokykla

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių