Vasario 16-oji Kaune – linksmai ir šiuolaikiškai

  • Teksto dydis:

Vienas ryškiausių šių metų Vasario 16-osios minėjimui skirtų renginių – Kauno geležinkelio stotyje vyksiantis šventinis koncertas. Nemokamo renginio metu stotis sušvis naujomis spalvomis, kauniečiams dainas skirs žinomos grupės.

„Norime, kad ir jaunoji karta įsitrauktų į nepriklausomybės, laisvės šventimą. Šiais metais turime puikią idėją – koncertą geležinkelio stotyje su populiariais atlikėjais, netikėta erdve ir puikia nuotaika. Tuo labiau, kad šiais metais Kaunas švenčia ir laikinosios sostinės šimtmetį. Ne tik minime, bet ir švenčiame!“ – teigė Kauno mero pavaduotojas Simonas Kairys.

Šventinio koncerto „Laisvės peronas“ dalyvius, šokti kvies ryškiausi indie, hip hopo ir elektronikos atlikėjai. Netikėtoje erdvėje pasirodys „Baltasis Kiras“, „Paranda Polar“, „Despotin Fam“ ir Leonas Somovas! Koncerte pasirodysiantys „Jama & W“ ant scenos Kaune lips pirmą kartą po ilgo laiko. Renginyje laukiama svečių iš visos Lietuvos, koncerto šūkis: „Atvažiuok traukiniu – švęsk Kaune!“.

Šventės išvakarėse „Žalgirio“ arenoje vyks koncertas „Aš – dalis Tavęs“. Jame publikai savo dainas dovanos Jurgis Didžiulis, Erica Jennings, Ieva Narkutė, Jurijus Veklenko, Monique, Jeronimas Milius ir kiti mylimi atlikėjai. Taip pat renginio metu vyks šventiniai apdovanojimai. Juose bus apdovanoti ryškiausi praėjusių metų žmonės ir iniciatyvos. Nominacijų sąraše: „Laisva šalis“, „Unikali šalis“, „Šviesi šalis“, „Klestinti šalis“ ir „Stipri šalis“.

„Nuo pat pradžių siekėme, kad Vasario 16-osios šventė nesibaigtų tik rimtuoju, tradiciniu paminėjimu istoriniame Karo muziejaus sodelyje. Taip gimė idėja surengti koncertą išvakarėse, kurio metu pagerbiame įvairiausius asmenis ar iniciatyvas, prisidedančias prie laisvos šalies“, – pasakojo mero pavaduotojas S. Kairys. Beveik 2000 nemokamų kvietimų į renginį, šįryt iš „Kaunas 2022“ biuro buvo išgraibstyta per pusvalandį.

Šeštadienį pasiekti šventinius renginius bus paprasta ir patogu – Kauno viešasis transportas keleivius veš nemokamai. Visą renginių programą rasite čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių