Pereiti į pagrindinį turinį

V.Šustauskas iš Kauno savivaldybės reikalauja 243 tūkst. litų

2011-10-04 18:32
V.Šustauskas iš Kauno savivaldybės reikalauja 243 tūkst. litų
V.Šustauskas iš Kauno savivaldybės reikalauja 243 tūkst. litų / Artūro Morozovo nuotr.

Nuoskaudą dėl garbės ir orumo įžeidimo jaučiantis Vytautas Šustauskas Kauno apygardos teisme iš Kauno miesto savivaldybės reikalauja 243 tūkst. litų.

V.Šustauską įžeidė buvusio Kauno mero Andriaus Kupčinsko pernai išsakytas pareiškimas, kad miestui vadovaujant buvusiam Lietuvos laisvės sąjungos lyderiui į verslininkų rankas buvo perduotas kino teatras „Romuva“. Tačiau tuo metu V.Šustauskas jau buvo Seimo nariu, o Kauno mero kėdėje sėdėjo Erikas Tamašauskas.

A.Kupčinskas ne kartą viešai pripažino suklydęs, tačiau ubagų karaliumi tituluojamas V.Šustauskas nenurimo. Praėjusiais metais jis kreipėsi į teismą, kad šis A.Kupčinską patrauktų baudžiamojon atsakomybėn. Nepavyko, todėl įžeistasis kreipėsi į teismą dėl neturtinės žalos atlyginimo. Jo reikalaujama iš buvusio A.Kupčinsko darbdavio – Kauno savivaldybės.

V.Šustauskas paskaičiavo, kad pareiškimu apie „Romuvą“ jo sveikatai buvo padaryta 103 tūkst. litų dydžio žala, o politinei karjerai – 140 tūkst. litų.

„Dvasinis smurtas skaudesnis už fizinį. Fizinis – niekis: gavai į nosį, išgijai ir vėl eini, o dvasinis…. dabar mane kiekviename kieme vadina aferistu. Neva aš tokį pastatą kažkam pardaviau“, – antradienį teismui guodėsi V.Šustauskas.

Parengiamasis teismo proceso posėdis truko valandą, tačiau galėjo užtrukti dar trumpiau, jei V.Šustauskas nebūtų kaišiojęs savo trigrašio kiekvienu klausimu. Teismas jį įspėjo ne vieną kartą.

„Teismo atsiprašau. Aš pripratęs loti“, – teisinosi politikas, tačiau netrukus vėl pažeidė teismo proceso kodeksą, kai negavęs sutikimo išbėgo iš teismo salės, nes suskambo jo telefonas.

„Palaukit, čia svarbu. Vilnius skambina“, – į teismo raginimus neatsiliepti ranka numojo ir pro duris išdūmė V.Šustauskas.

V.Šustauskas teismui aiškino, kad prieš jį rengiamas didelis sąmokslas. Štai ir byloje savivaldybę atstovaujanti darbuotoja atostogų išeina tik tam, kad vilkintų bylos nagrinėjimą.

„Tų teisininkų savivaldybėje – kaip utėlių. Ką, negali kita ateiti?“, – klausė V.Šustauskas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų