Ypatingi darbuotojai Kaune ir per Kalėdas budi būdami po užraktais

Per Kalėdas kaip ir per kitas šventines dienas bei savaitgalius dirba ne tik medikai, policininkai, ugniagesiai, bet ir šiluma gyventojus, ligonines, vaikų darželius, mokyklas, parduotuves aprūpinančios „Kauno energijos“ dispečeriai, katilinių operatoriai.

Procesus, vykstančius sistemose, besikeisdami jie prižiūri kiaurą parą ištisus metus.

„Mūsų budintiems darbuotojams darbas per šventes vyksta taip pat, kaip ir bet kurią kitą dieną. Valdomas tinklo veikimas, stebimi tinklo bei katilinių parametrai, esant kokiems nors sutrikimams, siunčiami darbuotojai jų tvarkyti. Darbas organizuotas pamainomis“, – pasakojo „Kauno energijos“ komunikacijos projektų vadovas Ūdrys Staselka.

Mūsų budintiems darbuotojams darbas per šventes vyksta taip pat, kaip ir bet kurią kitą dieną.

Darbuotojai per karantiną saugomi po devyniais užraktais. Tą iliustruoja ir reportažas, kai aplinkosaugininkai kažkuriame mieste į katilinę buvo atvykę neplaninio patikrinimo, bet jų iš pradžių tiesiog neįsileido – net durų nepravėrė.

„Taip pat ir mūsų darbuotojai negali nieko įsileisti – jie dirba užsidarę, kad į patalpas nepatektų  pašalinių asmenų, o su jais ir užkratas. Žmones labai labai saugom“, – kalbėjo Ū. Staselka. 

Visi darbuotojai saugomi, bet kai kurie ypač. „Jeigu toks specialistas iškristų, vietoje jo nėra ką pasodinti į pamainą. Jie yra apmokyti būtent tokiam darbui. Faktiškai būtų neįmanoma greitai surasti kitą tokį žmogų. Šios srities specialistų yra nedaug, be to, jis turi būti įsigilinęs į konkrečios katilinės specifiką“, – aiškino „Kauno energijos“ atstovas.

„Kauno energija“ aptarnauja apie 120 tūkst. klientų, iš kurių 3,5-4 tūkst. įmonių, organizacijų. 

Bendrovė kuro, naudojamo gaminti šilumai, atsargų turi mažiausiai trims paroms, tad net ir nutrūkus kuro tiekimui, miestas neimtų šalti. „Be to, turime galimybę naudoti ir kitas kuro rūšis (pvz., gamtines dujas), taigi kuro nei per šventes, nei po jų neturėtų pritrūkti“, – pasakojo Ū. Staselka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
Protingas darbdavys visada apmoko pakaitini darbuotoja, kad butu kam pavaduoti. Jis gali dirbti kita darba, bet bus kam pavaduoti reikalui esant.

Baracud

Baracud portretas
Luktelėkit, kol Kauno vandenų operatoriai iškritinės. Va tada bus rimtas cirkas....Dabar jų nieks nesaugo, pinigus viršininkai sau taupo.....

Atsakymas Žilvinui

Atsakymas Žilvinui portretas
Nenorej alga 650-700e i rankas
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių