Žada nustatyti Kauno suaugusiųjų ir jaunimo mokymo centro įkainius už papildomas pamokas

Kauno miesto savivaldybė žada nustatyti Kauno suaugusiųjų ir jaunimo mokymo centro įkainius asmenims, įgijusiems vidurinį išsilavinimą ir pageidaujantiems geriau pasirengti tolesniam mokymuisi.

Pagal Savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus parengtą projektą, lietuvių kalbos ir literatūros pamokos (21 valanda), priklausomai nuo to, ar jas ves mokytojas, ar aukštesnė kategorijos pedagogas – ekspertas, vienam mokiniui kainuos nuo 168,63 iki 211,47 eur. Tiek pat mokėti mokiniui teks ir už 21 val. truksiantį matematikos mokymą. Pigiausiai, kaip nurodoma miesto Tarybai pateiktuose dokumentuose, atsieis 5 val. meno ir technologijų mokymas, - 40,15 – 50,35 eur., kiek brangiau – 8 val informacinių technologijų mokymo kursas, - 64,24 – 80,56 eur. vienam mokiniui.

Socialinių mokslų (istorijos, geografijos) 10 val. trukmės mokymas kainuos 80,30 – 100,70 euro, tiek pat įvertintos ir 10 val. gamtos mokslų (biologijos, chemijos) pamokos. Įkainiai apskaičiuojami atsižvelgiant į pedagogo turimą kvalifikacinę kategoriją: mokytojas, vyresnysis mokytojas, mokytojas metodininkas ar mokytojas ekspertas. Korepetitoriams (mokytojams) už pakartotinį asmenų mokymą bus mokamas atlyginimas.

Mokestis už mokytojų darbą, pasak Kauno miesto savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėjos Onos Gucevičienės, apskaičiuojamas pagal Valstybės ir savivaldybių įstaigų darbuotojų darbo apmokėjimo nustatytą tvarką. Miesto tarybai priėmus sprendimą, bus užtikrintas Švietimo įstatymo nuostatų įgyvendinimas bei sudarytos galimybės asmenims, įgijusiems pagrindinį ar vidurinį išsilavinimą ir pageidaujantiems geriau pasirengti toliau mokytis pageidaujamų bendrojo ugdymo dalykų. Tuo pačiu jie galės pasitikrinti savo mokymosi pasiekimus švietimo, mokslo ir sporto ministro nustatyta tvarka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių