„Žalgirio“ areną užliejo lietuviškų prekių paroda: stebina pasirinkimo gausa

Kauno „Žalgirio“ arenoje visą savaitgalį karaliaus tradicinė paroda „Rinkis prekę lietuvišką“. Šiemet parodoje savo kurtą produkciją pristato daugiau kaip 250 gamintojų iš visos Lietuvos, tad kiekvienas gali sau atrasti tinkamų gėrybių.

Yra iš ko rinktis

Paroda „Rinkis prekę lietuvišką“ Kaune organizuojama jau šešioliktąjį kartą ir vis Lietuvos gamintojai turi kuo nustebinti. Šiųmetėje parodoje gausu maisto degustacijų, išskirtinių dizaino akcentų, skirtų tiek sau, tiek namams.

Taip pat lankytojai gali atrasti įvairios buitinės chemijos, susipažinti su ekologiškais produktais, išbandyti kosmetiką ar savo garderobą papildyti rankų darbo aksesuarais. Parodoje yra ir gamintojų, leidžiančių susipažinti su įvairia technika, kuri palengvina buitį, suteikia namams kokybės.

Stenduose parodos dalyviai paruošę įvairių prekių, nenustoja apie jas pasakoti lankytojams. Vieni vilioja kvapais, kiti – produkcijos spalvų gama.

„Paragaukite tikro sveikatos šaltinio – šaltalankių tyrės. Ji tinka ir košėms gardinti, ir arbatoms“, – siūlė viena prekeivė.

„Šį kartą į parodą atvežėme becukrių ledinukų. Forma primena vaikystėje mėgtus gaidelius, tačiau mūsiškiai saldumynai gerokai sveikesni“, – taip pat sveikatos kortą metė kita dalyvė.

Edgaro Cickevičiaus nuotr.

„Mes pristatome namų kvapus, gamintus iš natūralių eterinių aliejų. Tai neįkyrūs, malonūs kvapai, kurie namams suteiks prabangos, gaivos ir išskirtinumo“, – pro jo stendą nepraeiti ragino dar vienas gamintojas.

Pirmajame „Žalgirio“ arenos aukšte parodos pirkėjus tradiciškai pasitinka specializuota Lietuvos mados kūrėjų erdvė – „Mados pasažas 2024“. Šioje erdvėje savo kūrinius pristato aprangos, galanterijos, aksesuarų, juvelyrikos ir bižuterijos kūrėjai iš visos Lietuvos.

Ieško dovanų

„Kauno diena“ pakalbino ir parodos „Rinkis prekę lietuvišką“ lankytojus. Dalis neslėpė, kad parodoje jau dairosi dovanų didžiausioms metų šventėms.

„Visada namiškiams dovanoju jaukias dovanas. Patinka ir išskirtiniai daiktai, tada atrodo, kad kalėdinė dovana turi daugiau auros. Ir dabar ieškau ko nors šilto, jaukaus, negendančio ir gerai atrodančio. Be to, auginame alergišką vaiką, tad parodoje tikiuosi rasti ir aprangos iš natūralių pluoštų“, – kalbėjo parodoje sutikta Gustė.

Edgaro Cickevičiaus nuotr.

„Mes jau nusipirkome sūrio su ožrage ir kai ko su laipsniais prie jo. Įdomu, kokius gėrimus gamina lietuviai, nes užsienio šalyse nepraleidžiu progos užsukti į vynuogynus, paragauti tų kraštų gėrimų. Galėsime su žmona padegustuoti. Jei patiks, teks kitą dieną ateiti ir nusipirkti dar, nes turime ir draugų degustuotojų“, – tikino Darius.

Ponia Ona prieš veidrodėlį jau apžiūrinėjo ir ką tik nusipirktą šaliką. Pakalbinta atskleidė, kad į pirkinių krepšelį jau įkrito ir šiltos kojinės, ir džiovintų vaisių dėžutė. „Dar ieškau gal rasiu sau skrybėlę. Norėčiau ir apyrankės, gal kas nors užklius už akių“, – pripažino lankytoja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jojonas

jojonas portretas
Ypač puikiai Lietuvą reprezentuoja pirma nuotrauka.Kažkaip nematau joje nė vieno žodžio lietuvių kalba...

Nusipirkau baisiai fainą

Nusipirkau baisiai fainą portretas
Šaliką kailinį "KB".... liuks !

Anonimas

Anonimas portretas
Kiek kainuoja bilietas?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių