Aliarmas Rukloje: pranešta, kad ežere skęsta du vaikai (papildyta)

  • Teksto dydis:

Pirmadienio popietę Bendrajam pagalbos centrui pranešta, kad Rukloje esančiame ežere skęsta du vaikai. Laimė, kad viskas baigėsi tik generaline tragedijos, kuriai šį kartą spėta užbėgti už akių, repeticija.  

Apie tai, kad Jonavos rajono Ruklos miestelio ežere, esančiame Laumės gatvėje, skęsta du vaikai, buvo pranešta 15.14 val.

Apie tai pranešęs vyras teigė, kad nelaimė įvyko vidury ežero. Tačiau pokalbio su Bendruoju pagalbos centru pabaigoje jis jau teigė, kad įlūžę vaikai jau užlipę ant ledo.

Nepaisant to, į įvykio vietą išsiųsti Jonavos rajono ugniagesiai. Apie įvykį informuoti ir greitosios medikai bei policija. 

Anot Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovės, jos kolegoms pasiekus nelaimės  vietą per keturiolika minučių, vaikams jau joks pavojus negrėsė.

O Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos stoties atstovė buvo linkusi patikslinti, kad įlūžę vaikai – tik permirkę ir išsigandę. Jokio pavojaus jiems nėra. Tačiau dėl viso pikto jie bus nuvežti į Jonavos ligoninę detalesnei apžiūrai.

Kauno policijos atstovė, savo ruožtu, papildė, kad berniukai, apie kuriuos ištikusią nelaimę pranešė vienas iš ją pastebėjusių praeivių, – 2011 ir 2009 m. gimimo. Būtent minėti praeiviai ir ėmėsi iniciatyvos juos gelbėti iki atvykstant specialiosioms tarnyboms. Ir visa tai vyko ne ežere, o tvenkinyje.

Galiausiai Jonavos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos budinčios pamainos vadas, pabendravęs su kolegomis iš Ruklos ugniagesių komandos, kurie atvyko į nelaimės vietą vieni iš pirmųjų, reziumavo, kad vieną vaiką išgelbėjo kariškiai, pirminiais duomenimis, iš greta įsikūrusio bataliono, tuo metu ėję pro šalį ir atsidūrę laiku bei vietoje. O antrąjį, kuris buvo apie 20 metrų nuo kranto, tačiau ne vandenyje, o ant ledo, – Ruklos ugniagesių komandos atstovai, panaudoję gelbėjimo ratą ir virvę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių