Kaune sustabdytos nelegalios daugiabučio statybos

  • Teksto dydis:

Teismas atmetė skundus dėl Kaune, Baltijos gatvėje, esančio daugiabučio statybų sustabdymo, penktadienį pranešė prokuratūra, gynusi viešąjį interesą šioje byloje.

„Svarbu, kad šiuo atveju pažeidimams kelias buvo užkirstas dar iki pradedant statyti daugiabutį, o ne statybų eigoje“, – pranešime sakė Kauno apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Marijus Šalčius.

Teismas konstatavo, kad būsimo daugiabučio užstatymo intensyvumas viršytų maksimaliai leistiną užstatymo intensyvumo rodiklį, kuris yra nustatytas Kauno miesto bendrajame plane.

Žemės sklype planuotas statyti daugiabutis būtų itin pabloginęs šalia esančių namų gyventojų gyvenimo sąlygas, būtų sumažinta apžvalga, natūrali dienos šviesa. Be to pastačius planuojamą daugiabutį būtų sutrikdyta infrastruktūra – būtų sudėtinga pravažiuoti specialiosioms tarnyboms, kiltų kitų problemų.

Kadangi planuotas pastatas būtų 24 metrų aukščio, atstumas tarp jo ir jau esančių namų privalėjo būti nemažesnis nei 24 metrai, tačiau planuotas atstumas buvo penkis kartus mažesnis, palyginti su atstumais tarp kitų šalia esančių pastatų.

Šis teismo sprendimas yra neskundžiamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Krabų gauja labai godi ir nagla

Krabų gauja labai godi ir nagla portretas
visur sukišti sūneliai, draugeliai, svotai, kaimynai,... Stengiasi, kol žmonės neatsitokės , viską susigrobti į savo lenktus nagus. Leidimus išduodantieji, nuo jų priklauso, todėl tyli į kelnes pridėję. Tik teisėsauga gali išgelbėti.

Anonimas

Anonimas portretas
o kaip dėl kitų ? santakoje . ten viens prie kito grūdami . Kaip dėl pramonės pr. , kovo 11-osios , partizanų g. studentų g. ir t.t.

O

O portretas
Kaip pastatas pries Baltijos 104nama?palei balkonus nauja gatvele padaryta,nuo namo iki pastato gal 15metru,ir lyg masinas remontuos
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių