Babtuose kontrabandininkai įkliuvo pačiame darbų įkarštyje

  • Teksto dydis:

Muitinės kriminalistai Kauno rajone, Babtuose, sulaikė 400 tūkst. eurų vertės nelegalių baltarusiškų cigarečių krovinį.

Apie 110 tūkst. pakelių rūkalų aptikta vilkike, tranzitu per Lietuvą gabenusiame metalo krovinį. Buvo sulaikytas vilkiko vairuotojas ir trys kauniečiai, dviem mašinomis atvykę išsikrauti cigarečių į greta Babtų esančią automobilių stovėjimo aikštelę, pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba.

Praeito penktadienio naktį, apie 1.30 val., magistraliniame kelyje A1 patruliavę MKT pareigūnai pastebėjo įtartiną veiklą automobilių stovėjimo aikštelėje ties Babtais.

Patikrinus, paaiškėjo, kad čia darbuojasi ketvertas vyriškių, kurie iš krovininio vilkiko „Iveco“ į sunkvežimį „Mercedes-Benz Atego“ mėgino perkrauti nelegalius rūkalus.

Minėtas vilkikas, vairuojamas Baltarusijos piliečio, buvo tik neseniai įvažiavęs iš Baltarusijos teritorijos ir tranzitu per Lietuvą gabeno metalą – apie 22 tonas plieninių armatūrinių strypų.

Muitinės pareigūnų žiniomis, šis metalo krovinys vėliau turėjo būti plukdomas į Islandiją. Tačiau per Lietuvą važiavęs vilkikas stabtelėjo ties Babtais, kur dviem automobiliais – „Volkswagen“ ir „Mercedes-Benz Atego“ atvykę trys Kauno gyventojai mėgino išsikrauti cigarečių krovinį.

Cigarečių kontrabanda buvo gerai užmaskuota: paslėpta vilkiko puspriekabės priekyje įrengtoje slėptuvėje, atskyrus dalį puspriekabės imitacine sienele.

Vyriškiai kaip tik darbavosi, nuėmę puspriekabės tentą ardė minėtą slėptuvę.

MKT pareigūnai sulaikė visus keturis vyriškius, automobilius ir kontrabandą – cigaretės dar nėra tiksliai suskaičiuotos, preliminariais duomenimis, slėptuvėje būta 110 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių „Minsk“, „NZ Gold“ ir „Queen Menthol“. Jų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – apie 400 tūkst. eurų.

MKT Kauno skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis, jam vadovauja Kauno apygardos prokurorai.

Sulaikytieji vėliau buvo paleisti, iš jų paimti dokumentai ir paskirti rašytiniai pasižadėjimai neišvykti.

Baltarusijos piliečiui skirtas piniginis užstatas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Koziol \\\\\.../////

Koziol   \\\\\...///// portretas
Komskiai aūūūūūūūūūūūūūūūūūūūūūūūūū.

Anonimas

Anonimas portretas
Dabar seimui svarbiausia kas su kuo guli , o ne ekonomika. Gal vertėtų ne kalbomis , o darbais , griežtesniais įstatymais sureguliuoti tokių nusikaltimų bausmes bei ...užkardyti apsišaukėliui kaimynui uždarbiauti . Tada diktatorius mažiau pinigų turės, o ir mažiau turės kokį kaulą numesti savo omono šunims [ namus , butus statyti, algas kelti...]... TAI būtų kirtimas chuntai , o ne paprastiems baltarusiams.

pilietis

pilietis portretas
Kaip šaunu , "niu, niu.." ir paleisti ????? Konfiskuoti fūrą, vežėją [ diktatoriaus darbininką ] įkalinti kokiam mėnesiui [ juk ne žudikas...] , kauniečių automobilius taip pat konfiskuoti dėl dalyvavimo nusikaltime ir duoti visiems keturiems po nemenką baudą,... Tokia mano nuomonė. TIK PER FINANSUS ir būtinai konfiskuoti automobilius , tada G A L ir pasimokys [ o gal ir ne?]...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių