Pereiti į pagrindinį turinį

Dainininkę kankinęs sadistas išgirdo nuosprendį

2017-11-24 12:06

Kauno apylinkės teismas penktadienį paskelbė nuosprendį už uždarų durų nagrinėtoje Valerijaus Simovičiaus byloje. Paaiškėjo, kad plačiai nuskambėjusi istorija su dainininke Roma Mačiulyte – ne vienintelis jo įvykdytas nusikaltimas. Smurtavo šis 33-ejų metų sadistas ir prieš savo sugyventinę, tėvą, draugus. Ieškojo jis aukų ir gatvėje, neblaivus vairuodamas automobilį.

Valerijaus Simovičiaus ir Roma Mačiulytė Valerijaus Simovičiaus ir Roma Mačiulytė

Paskambino pati

Nuosprendis paskelbtas praėjus beveik dviem metams nuo įvykių, apie kuriuos tada pranešė visa žiniasklaida. Pagarsintas faktas, kad likus dešimčiai dienų iki 2015-ųjų Kalėdų į Kauno medikų rankas gana mįslingomis aplinkybėmis pateko dainininkė R.Mačiulytė, tada sukėlė nemažą rezonansą.

Kauno policija tuomet pranešė, kad pagalbos kreipėsi pati nukentėjusioji, paskambinusi ir pranešusi, kad jos draugas neišleidžia jos iš savo buto Žaliakalnyje ir naudoja prieš ją smurtą. Pareigūnams nuvykus į A.Mackevičiaus gatvę, patekti į butą, kuriame, kaip vėliau paaiškėjo, dvi savaites priverstinai buvo laikoma R.Mačiulytė, pavyko, tik pagrasinus, kad bus laužiamos durys. Jas atidarė pats buto šeimininkas. O netrukus greitosios pagalbos medikai į Kauno klinikas išvežė ir jo bute rastą dainininkę. Anot policijos, tada R.Mačiulytė jiems teigė, kad prieš savaitę ją sumušė nepažįstami asmenys.

Dingo po koncerto

Iš pradžių nenorėjusi dėl šio įvykio bendrauti su žiniasklaida, vėliau R.Mačiulytė ėmė pasakoti, kad nepamena, kaip pateko į minėtą Žaliakalnio butą, kurio šeimininką pažinojo tris metus. Tačiau labiau bendravo su jo motina, kurios bare jai yra tekę koncertuoti. Šios sūnus taip pat yra talkinęs jai per pasirodymus – padėdavo šiuos įgarsinti.

Anot R.Mačiulytės draugių, kurios taip pat buvo sulaukusios dainininkės pagalbos šauksmo – tik gerokai anksčiau, ji dingo kaip į vandenį po koncerto vienoje Jonavos kavinėje. Pradėjus jos ieškoti, kavinės darbuotojai pasakė, kad R.Mačiulytė po koncerto išvažiavo su kažkokiais muzikantais.

Po kurio laiko ji pati paskambino naktį ir prašė padėti, nes jos iš savo namų neišleidžia kažkoks Valerijus. Kaip vėliau paaiškėjo – beveik perpus už R.Mačiulytę jaunesnis jau minėto buto A.Mackevičiaus gatvėje šeimininkas V.Simovičius, iki šio įvykio jau teistas tris kartus – už viešosios tvarkos pažeidimą, grasinimą nužudyti, įrėmus sugyventinei į smilkinį ginklą, fizinio skausmo jai sukėlimą, badant kojas šakute, neteisėtą disponavimą ginklu bei nesunkų dar dviejų žmonių sveikatos sutrikdymą, juos daužant kumščiais bei spardant į galvą. Kauno apylinkės teismo nuosprendį už minėtos moters bei vyro sužalojimus V.Simovičius buvo išgirdęs vos prieš porą mėnesių. Juo vyrui buvo skirta pusantrų metų laisvės atėmimo bausmė, atidedant šios vykdymą dviem metams.

Ieškojo ir draugės

Kaip yra viešai teigusi pati R.Mačiulytė, grotuotoje V.Simovičiaus palėpėje ji beveik kasdien žvelgė mirčiai į akis. Nors net keturis kartus girdėjo atvykstant policiją. Tačiau esą pareigūnai nesugebėdavo pakilti pas ją į viršų.

Dainininkės draugės žiniasklaidai pasakojo po jau minėto naktinio jos skambučio pranešusios policijai, kad R.Mačiulytė pagrobta. Ir pareigūnai net keturis kartus vyko jų nurodytu adresu. Tačiau šių niekas neįsileisdavo. Po kurio laiko draugės gavo iš R.Mačiulytės SMS žinutę, kad esą jai viskas gerai. Draugių įsitikinimu, ją parašyti R.Mačiulytę privertė V.Simovičius, kuris buvo atėmęs dainininkės mobilųjį telefoną.

Anot pačios R.Mačiulytės, iš pradžių buto šeimininkas, kuris kasdien būdavo girtas, jai teigė, kad slepia ją savo namuose nuo kažkokių baisių žmonių. Esą ji kažkokiame bare „prisivirusi košės“, kai kabinėjosi prie svetimų vyrų. Šios esą ją nusivežusios prie Drąseikių karjero ir sumušusios. Ten esą jis ją ir radęs. Tačiau netrukus ir pats V.Simovičius pradėjo prieš ją smurtauti.

Paviešino nuoskaudas

Praėjusį rugsėjį, kai V.Simovičius vėl neatvyko į Kauno apylinkės teisme turėjusį įvykti posėdį, R.Mačiulytė feisbuke pratrūko.

Ji teigė, kad nuo smaugimo, spardymo į galvą ir smegenų sutrenkimo bute buvo netekusi balso. O, kai nutaikius progą, paskambino telefonu 112, Bendrojo pagalbos centro darbuotojai jai atsiliepė tik iš ketvirto karto. Atsidūrus ligoninėje, jai buvo konstatuoti trijų stuburo slankstelių ir dviejų šonkaulių lūžiai, abiejų rankų išsukimai ir abiejų kojų nudeginimas karštu aliejumi – esą buto šeimininkas metė į ją keptuvę, kurioje kepė bulves. Tačiau teismo medicinos ekspertai jos patirtus sužalojimus įvardijo kaip nesunkius, nors artimieji vos atpažino ją iš veido.

Be nesunkaus R.Mačiulytės sveikatos sutrikdymo, V.Simovičius stojo šioje byloje prieš teismą ir dėl fizinio skausmo savo sugyventinei sukėlimo. Tačiau prieš šią jis savo namuose smurtavo (trenkė į veidą, tampė už plaukų ir pan.) jau už pusmečio po istorijos su R.Mačiulyte. Remiantis kaltinimu, dainininkei jis spyrė į krūtinkaulį, galvą, nugarą, taip pat tampė už plaukų po kambarį ir daužė į galvą.

Pasivijo dar du nuosprendžiai

Tarp išpuolių prieš minėtas moteris V.Simovičius išgirdo ir ketvirtąjį nuosprendį – už savo tėvo sumušimą. Nors prieš šį smurtauta, likus pusmečiui iki istorijos su R.Mačiulyte.

Už tai, kad, būdamas neblaivus, vieno Jonavos rajono namo kieme be jokios priežasties trenkė tėvui į veidą, o nukritus smogė dar penkis kartus į galvą bei spardė į krūtinę, V.Simovičius 2016-ųjų sausį Jonavos rajono apylinkės teismo buvo nubaustas vienerių metų ir keturių mėnesių laisvės atėmimu, atidedant šios bausmės vykdymą pustrečių metų.

V.Simovičius atsidūrė Pravieniškių pataisos namuose tik po panašių išpuolių prieš R.Mačiulytę bei sugyventinę – šį rugsėjį. Iki to laiko jis dar buvo sulaikytas neblaivus vairuojantis motinos automobilį „VW Golf“. Tai įvyko šių metų birželį Kačerginėje. Automobilį vairavusiam V.Simovičiui tada nustatytas vidutinis girtumas (1,84 promilės). Prieš savaitę – lapkričio 17-ąją dėl to V.Simovičiui buvo paskelbtas jau penktasis jo biografijoje nuosprendis. Juo ne tik konfiskuotas motinos automobilis, bet ir padidinta laisvės atėmimo bausmė, skirta už smurtą prieš tėvą – iki vienerių metų ir vienuolikos mėnesių.

Teismui įkalčių pakako

V.Simovičius neigė smurtavęs ir prieš R.Mačiulytę, ir prieš sugyventinę. Esą šios susižalojo, būdamos neblaivios, ar buvo sužalotos, girtaudamos su kitais asmenimis.

Tą patį žiniasklaidai dėl R.Mačiulytės patirtų sužalojimų teigė ir V.Simovičiaus motina. Esą dainininkė jos sūnui keršija ir nori iš jo pasipinigauti.

Prokurorė Simona Naskauskaitė siūlė V.Simovičiui už smurtą prieš abi moteris subendrintą dvejų metų laisvės atėmimo bausmę.

Bylą nagrinėjęs teisėjas Virginijus Kalkauskas jos prašymą patenkino, pridėdamas prie V.Simovičiui už smurtą prieš moteris skirtos dvejų metų laisvės atėmimo bausmės ir neatliktos bausmės dalį už tėvo sužalojimą. Recidyvistas pasiųstas už grotų trejiems metams.

Tačiau R.Mačiulytės ieškiniai jam patenkinti tik iš dalies. Dainininkė prašė iš V.Simovičiaus 15 tūkst. eurų moralinio atlygio. Priteisti tik 4 tūkst. Tačiau jos ieškiniai dėl patirtos daugiau kaip 333 eurų turtinės žalos bei beveik 1500 eurų dviejų advokačių išlaidoms patenkinti pilnai.

V.Simovičius, kaip įmanydamas dengęs veidą nuo žiniasklaidos fotoobjektyvų, tačiau ne kartą prieš juos iškėlęs vieną pirštą, po nuosprendžio pareiškė, kad jį skųs. „Tai – nesąmonė! Ji pati atėjo pas mane!“ – teigė nuteistasis, kuris vis stengėsi žeminti R.Mačiulytę. Pastaroji išklausyti nuosprendžio neatvyko.

Kartu su žiniasklaida jo klausėsi tik V.Simovičiaus motina, toliau gindama savo sūnų: „Nebuvo už ką teisti, o pridėjo dar devynis mėnesius! Tačiau mes eisime iki galo!“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų