Per gaisrą degalinėje apdegus paauglei – įtarimai ir jos bendrakeleiviui

Skaudi nelaimė Prienų rajono degalinėje, kai kilo didžiulis gaisras, apdegė paauglė iš Kauno rajono ir su ja buvęs vyras, įvyko prieš pusantrų metų, tačiau tyrėjai ir prokurorai tik dabar baigė nagrinėti jos aplinkybes. Manoma, kad gaisras kilo dėl elgesio saugumo taisyklių pažeidimo. Įtarimai pareikšti dviem asmenims – degalinės operatoriui-dujų užpylėjui ir automobilio, į kurį buvo pilamos dujos ir kuris užsidegė, vairuotojui, informavo prokuratūra.

Gaisras kilo dar 2018 metų liepą. Mardosų kaime esančioje degalinėje, kuri yra šalia kelio tarp Balbieriškio ir Alytaus, liepsnos pasirodė bandant užpildyti automobilio „VW Transporter“ dujų įrangos balioną.

Policijos turimais duomenimis, nukentėjo 52 metų automobilio savininkas, gyvenęs Alytuje, o apdegusi nepilnametė įvardijama kaip kemperio keleivė iš Kauno rajono.

Teigta, kad įvykus nuotėkiui kilo gaisras, o jo metu nukentėjo du minėti asmenys, sudegė automobilis bei apdegė dujų kolonėlė.

Ugniagesių paros įvykių suvestinėje nurodyta, kad nugriaudėjo sprogimas, kuris nubloškė dujų užpylėją. Jį apžiūrėjo medikai, žmogus nesužeistas. Gaisro metu apdegė degalinės stogelis. Greitosios medicinos pagalbos centro atstovai po įvykio portalui kauno.diena.lt teigė, kad įvykio metu paauglė apdegė apatinę kūno dalį – kojas.

Neatskleidžiama, kokia šiuo metu yra paauglės, nukentėjusios labiausiai, sveikatos būklė, kokie liekamieji gaisro reiškiniai, tačiau įvertinęs visas aplinkybes prokuroras nusprendė tęsti tyrimą dėl sunkaus sveikatos sutrikdymas dėl neatsargumo.

„Praėjusių metų spalį, ikiteisminį tyrimą kontroliuojantis Kauno apygardos prokuratūros Alytaus apylinkės prokuratūros prokuroras priėmė sprendimą nutraukti ikiteisminį tyrimą dalyje nusikalstamų veikų. Šis sprendimas buvo apskųstas. Šiuo metu skundas yra Kauno apygardos teisme (dėl jo sprendimas dar nepriimtas)“, – portalą kauno.diena.lt informavo Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Kristina Janulevičienė.

Lietuvos Respublikos generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Izabelė Bočkienė patikslino, kad ikiteisminis tyrimas dėl degalinėje kilusio gaisro buvo pradėtas dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo dėl neatsargumo ir dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo dėl neatsargumo.

Prokuroro  nutarimu, tęsiamas ikiteisminis tyrimas dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo dėl neatsargumo, dėl kitų nusikalstamų veikų tyrimas nutrauktas.

„Šis prokuroro nutarimas buvo apskųstas Kauno apygardos prokuratūros Alytaus apylinkės vyriausiajam prokurorui, pastarajam nutarimu atmetus jo skundą,  nutarimas apskųstas Alytaus apylinkės teismo ikiteisminio tyrimo teisėjui. Teisėja priėmė nutartį pareiškėjo skundą atmesti“, – teigė I. Bočkienė.

Feisbuko grupės "Kur stovi policija Alytuje" nuotr.

A. G., vienas iš dviejų asmenų, kuriems pateikti įtariamai,  parašė skundą Kauno apygardos teismui, kuriuo prašo panaikinti tiek Alytaus apylinkės prokuroro, tiek apylinkės vyriausiojo prokuroro, tiek apylinkės teismo priimtus sprendimus. Skundas Kauno apygardos teisme bus nagrinėjamas rytoj.

I. Bočkienės turimais duomenimis, šio ikiteisminio tyrimo metu pateikti įtarimai A. G. ir A. Š. Įtarimai jiems pareikšti dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo pažeidžiant teisės aktų nustatytas specialias elgesio saugumo taisykles. Už tai gresia laisvės atėmimas iki septynerių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aušra

Aušra portretas
Prašiau nerašyti melo, neparsiduoti už mažas kapeikas, bet pasirinkot ką norėjot-gyvenkit su savo melu ir tegul Dievas jums bus teisėjas.

Vitas

Vitas portretas
Policijos informacija tendencinga, kad apjuodintų kemperio vairuotoją, o iš tiesų jis mergItės dėdė,kuris vyko su dukterėčia( nukentėjusiąja) ir visa šeima atostogauti.

Aušra

Aušra portretas
Ir vėl bjaurus straipsnis, tarsi nevažiavo kartu jo žmona ir dar 2 dukros, kažkam labai norisi įskaudinti nukentėjusią mergaitę,bet už šmeižtą reikės atsakyti.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių