Pereiti į pagrindinį turinį

Į šulinį kūdikį įmetusi motina kalės 11 metų?

2017-02-03 16:01

Savo septynių mėnesių sūnų į šulinį įmetusią Karoliną Adomaitytę siūloma įkalinti vienuolikai metų. Dvidešimtmetė teisiamoji teismą bandė sugraudinti savo ašaromis: tikino, kad gailisi to, ką padarė, ir prašė nesiųsti jos už grotų.

Karolina Adomaitytė

Kaimynas suskubo laiku

Kauno apygardos teismas baigė nagrinėti didelį atgarsį sukėlusią dvidešimtmetės Šakių rajono gyventojos K.Adomaitytės bylą.

"Kauno diena" rašė, kad 2016-ųjų vasario 10-osios rytą ji įmetė savo sūnų į kieme esantį apie 5 m gylio šulinį.  Vandens temperatūra tuomet siekė vos keturis laipsnius. Laimė, tą pačią akimirką nubėgo pas kaimyną ir pranešė, ką padariusi. Pastarasis, anksčiau dirbęs felčeriu, suskubo laiku. Jis išgriebė mažylį. Ir gaivino, kol atvyko greitosios medikai. Valstybinė ligonių kasa yra pareiškusi teisiamajai 208 eurų ieškinį.

Psichiatrai, kurių klausta, ar 12 klasių išsilavinimą turinti K.Adomaitytė gali atsakyti už tai, ką bandė padaryti, konstatavo, kad ji įvykio metu jautė didelę emocinę įtampą, tačiau galėjo suprasti savo veiksmų esmę ir šiuos valdyti.

Ankstesnės nelaimės šešėlis

Pasak K.Adomaitytės motinos, turinčios šioje byloje liudytojos statusą, jos dukra greičiausiai tą atmintiną pernykščio vasario rytą vėl gyveno prisiminimais, susijusiais su šešerių metų senumo bulviakasiu, kai į tvenkinį įkrito ir vos neprigėrė jai saugoti paliktas trejų metų brolis. Po nelaimės jis kurį laiką buvo ištiktas komos, bet viskas baigėsi gerai.

Šiuo metu K.Adomaitytės sūnus auga vaikų globos namuose. Jos motina tikina norinti auginti anūką pati, tačiau negali, nes dukrai, kuri šiuo metu gyvena kartu su ja, yra uždrausta artintis prie sūnaus.

(Nuotraukoje – vaiką išgelbėjęs kaimynas Algimantas Brazaitis)

Liedama žiniasklaidai, kas guli jai ant širdies, Reda Adomaitienė teigė, kad dukra negalinti sau atleisti to, ką padarė. Ir, būdama įsitikinusi, kad jai gresia kalėjimas, labai bijojo šio teismo.

Kaip jau rašyta, pirmais jo posėdis neįvyko, teisiamajai paskutiniu momentu, nutaikius pirmą patogią progą, pabėgus nuo kartu su ja į Kauną atvykusios mamos, kai jos, turėdamos šiek tiek laisvo laiko, užsuko į "Akropolį". Tada K.Adomaitytę pavyko rasti tik kitą rytą – vienoje tame pačiame mikrorajone, kaip ir Kauno apygardos teismas, esančioje laiptinėje. Į kitą teismo posėdį ji, vykdant teismo nutartį, jau buvo atvežta su motina Šakių rajono policijos tarnybiniu automobiliu.

Sunkiai tramdė emocijas

Pamačiusi teisme gausiai susirinkusius žiniasklaidos atstovus, K.Adomaitytė aklinai dengėsi veidą savo ilgais plaukais. Neatsakė nė į vieną žurnalistų klausimą. Galiausiai pradėjo nervingai drebėti ir kukčioti.

Teigiama, kad K.Adomaitytė nervingai drebėjo visą teismo procesą, kuris, jai valstybės skirtos advokatės Angelės Fominienės prašymu, buvo uždaras. Nors kaltinimą palaikantis prokuroras Andrius Kiuršinas teigė nematantis pagrindo nagrinėti šią bylą už uždarų durų ir prašė advokatės prašymą atmesti.

Prašė K.Adomaitytės advokatė skirti jos ginamajai ir švelnesnę bausmę, negu siūlo prokuroras. Esą taikyti teisiamajai išlygą reikėtų dėl to, kad ji prisipažįsta, gailisi ir atsižvelgiant į emocinę būseną, diagnozuotą jai nusikaltimo metu.

Nuosprendį planuojama skelbti kovo viduryje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų