Iš darbo pasišalino dar vienas Pravieniškių nuteistasis, jis vėliau sulaikytas

Iš darbo vietos Kaišiadorių rajone ketvirtadienį pasišalino Pravieniškių pataisos namų nuteistasis, jis vėliau buvo sulaikytas.

Anot Kalėjimų departamento, Pravieniškių pataisos namuose-atvirojoje kolonijoje bausmę atliekantis 37 metų nuteistasis Andrius Minkevičius pasišalino iš darbo vietos Rumšiškių seniūnijoje, Dovainonių kaime.

Nuteistasis vėliau buvo sulaikytas policijos ir grąžintas į bausmės atlikimo vietą.

Pastaruoju metu nuolat pranešama apie iš darbo į pataisos namus negrįžtančius nuteistuosius, kai kuriuos jų pavyksta sulaikyti.

Rugpjūčio 6-osios paryčiais pareigūnai sulaikė tris nuteistuosius, jie į Pravieniškių pataisos namus buvo negrįžę po darbo Kauno rajono įmonėje.

Šiemet iš Alytaus pataisos namų išėjo du būti be sargybos teisę nuteistieji, jie nerasti iki šiol. Taip pat ieškomas į Pravieniškių pataisos namus negrįžęs kitas nuteistasis.

Vilniuje iš pataisos namų į parduotuvę išėjusi nuteistoji negrįžo nustatytu laiku, vėliau ji paskambino iš gydymo įstaigos, kur pateko dėl narkotikų perdozavimo.

2019 metų rudenį iš darbo vietos Kaune pabėgo nuteistasis už merginos pagrobimą ir pasikėsinimą nužudyti itin žiauriai kankinant Andrius Kalasiūnas, jis taip pat nesulaikytas iki šiol.

A. Kalasiūnas 2016-aisiais buvo nuteistas devynerių metų laisvės atėmimo bausme už pasikėsinimą itin žiauriai nužudyti buvusią savo merginą. Jis pasišalino iš statybvietės Kauno Laisvės alėjoje. Jam išduotas Europos arešto orderis.

Kalėjimų departamentas prie Teisingumo ministerijos skelbia, kad bausmę atliekantys atvirosiose kolonijose asmenys pagal galiojančius teisės aktus turi teisę savarankiškai be apsaugos lankytis gydymo įstaigose, parduotuvėse, palikti pataisos namų teritoriją darbo arba darbo paieškos tikslais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių