Iškalbingi ukrainiečio nuotykiai Kaune: gresia laisvės atėmimas iki septynerių metų

Kauno apylinkės teismą pasiekė byla, kurioje tolimųjų reisų vairuotojas iš Ukrainos kaltinamas seksualiniu jam į mamas pagal amžių tinkančios kaunietės prievartavimu. 34-erių S.D. laukia teismo nuosprendžio suimtas, nors iki šiol nei Lietuvos, kurioje dirbo, nei savo tėvynės teisėsaugininkams nebuvo žinomas.

Užteko vieno karto

S.D. laikomas už grotų jau daugiau kaip penkis mėnesius, nors savo kaltę pripažįsta ir teigia, kad labai dėl to gailisi.

Tradiciškai tokiais atvejais, jis linkęs versti kaltę alkoholiui, kurio iki įvykio, atvedusio jį į teisiamųjų suolą, esą nevartojo aštuonerius metus. Tačiau tą lemtingą vieno praėjusio lapkričio savaitgalio vakarą, grįžęs iš reiso, su kitu tautiečiu atsidarė viskio butelį. O paskui abu atsidūrė vienoje Savanorių prospekte esančioje kavinėje, kurioje pratęsė vakaronę.

Anot įtariamojo seksualiniu prievartavimu, situacija tapo nevaldoma, kai jam kavinėje pasidarė bloga ir jis išėjo į lauką – parūkyti bei įkvėpti gryno oro. Ir po kurio laiko pamatė ateinančią moterį, kurią kažkodėl pradėjo sekti. O po kurio laiko ir užpuolė.

Mįslinga gelbėtoja

Iš už nugaros užpulta ir pargriauta moteris, kurią S.D., panaudojęs fizinę jėgą, išrengė ir pradėjo seksualiai prievartauti, ėmė šauktis pagalbos.

O tai išgirdo viena daugiabučio, kurio kieme visa tai vyko, gyventoja, vakarojusi tą vidurnaktį prie televizoriaus. Ir, viską metusi, kartu su sūnumi išbėgusi laukan į pagalbos šauksmą.

Gelbėtojos riksmas: "Gyvuly, ką darai?!" užpuoliką išgąsdino, nors jis lietuviškai beveik nesupranta.

Palikęs auką ant žemės, S.D. puolė bėgti. Ir vėliau kurį laiką slėpėsi netoliese esančiuose garažuose, kol jo pradėjo ieškoti kavinėje likęs tautietis.

Gyvuly, ką darai?!

Nusikaltimo pradžia įamžinta

Atgal į kavinę S.D. grįžo tik gerokai paklajojęs po mikrorajoną. Ir nieko draugui apie savo nuotykį nepasakojo, toliau vakarodamas šioje kavinėje iki pat jos uždarymo.

O užpultoji, kuri, kaip paaiškėjo, taip pat tą vakarą leido šioje kavinėje su draugėmis ir po vidurnakčio nusprendė grįžti į netoliese esančius namus – pėsčiomis per neapšviestus kiemus, nors taksi išsikvietusios draugės ir siūlėsi ją parvežti, galų gale pasiekusi namus pranešė apie tai, kas jai atsitiko, Bendrajam pagalbos centrui.

Surasti įtariamąjį nebuvo sunku, nes jis dažnai lankydavosi šioje kavinėje. Nors nukentėjusioji ne tik tą vakarą ten su juo nebendravo, bet ir teigė, kad nepastebėjusi.

Pavyko rasti ir vaizdo įrašą, kuriame užfiksuota, kaip įtariamasis nuseka paskui savo auką.

Matys skriaudiką tik ekrane?

S.D. už šį apysunkiems priskiriamą nusikaltimą gresia laisvės atėmimas iki septynerių metų.

Nukentėjusioji kol kas jokio ieškinio jam nepareiškė. Tačiau dar gali tai padaryti prieš atverčiant bylą teisme.

Kadangi kaltinamasis dėl seksualinio prievartavimo yra suimtas, ši byla gali būti nagrinėjama nuotoliniu būdu, apie ką, užsitęsus karantinui, vis garsiau kalbama. Nors iki šiol per vaizdo konferencijas tarp teismo, prokuratūros ir areštinės ar Kauno tardymo izoliatoriaus tik sprendžiami sulaikytųjų įtariant įvairiais nusikaltimais suėmimo klausimai bei šios griežčiausios kardomosios priemonės pratęsimai.

Tačiau bet kokiu atveju S.D. byla, kaip ir kitos seksualinių nusikaltimų bylos, bus nagrinėjama neviešai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ble ble

ble ble portretas
o mum gresia 7 metus sert ta xaxola... tegul nors uz maista susimoka...

černobylietis

černobylietis portretas
Nesupratau. Tai aš už tokius dvasios puvėsius prie Černobylio 4 reaktoriaus griuvenų savo sveikata ir gyvybe rizikavau ???

gudrus ukras klausia

gudrus ukras klausia portretas
o atsedeti bausme distanciniu budu ar bus galima...?
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių