Pereiti į pagrindinį turinį

Išvirkščioji karantino už grotų pusė: su paketais bandoma įmesti ir koronavirusą?

2020-04-02 10:25
DMN inf.

Pravieniškių pataisos namai-atviroji kolonija praneša apie kelias sėkmingas operacijas bandant perimti iš nuteistųjų šiems draudžiamus turėti daiktus. Tačiau pripažįstama, kad ši kova kol kas pralaimima.

Kovo 31-osios ryte, apie 8.15 val., buvo pastebėti į įstaigos teritoriją permesti du paketai. Juos išardžius, rasti šeši mobiliojo ryšio telefonai ir 108 SIM korteles.

Tos pačios dienos vakare, apie 19.20 val., užfiksuotas dar dviejų paketų permetimas. Šį kartą – į gamybinės zonos teritoriją per apsaugos ruožą. Vienam iš nuteistųjų pavyko juos nusinešti į gamybinę zoną. Tačiau, ten nuskubėję ir pareigūnai atliko kratą, per kurią abu paketus rado. Juose buvo aštuoni mobiliojo ryšio telefonai, du modemai ir šešios SIM kortelės.

Prieš porą dienų iki šio radinio – kovo 29-osios ryte, apie 8.30 val., Pirmojo sektoriaus Saugumo valdymo skyriaus pareigūnams atliekant neplaninę kratą 2-o būrio 5-oje gyvenamojoje patalpoje, aptikta slėptuvė. Joje rastas paketas su nuteistiesiems draudžiamais turėti daiktais: 58 vienetais SIM kortelių, penkiais mobiliojo ryšio telefonais, tiek pat vienetų USB laidų ir aštuoniais paketėliais su galimai narkotine ar psichotropine medžiaga. Laimikis perduotas ikiteisminį tyrimą dėl šio radinio pradėjusiems Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnams.

Kovo 28-osios ryte, apie 9.30 val., to paties Pirmojo sektoriaus pareigūnai gavo pranešimą iš antro apsaugos posto apie į jų teritoriją permestus tris paketus. Nubėgus į nurodytą vietą, sulaikytas nuteistasis su vienu paketu. Kitus jis jau buvo spėjęs perduoti kitiems kaliniams. Išardžius perimtą paketą, jame buvo trys mobiliojo ryšio telefonai, tiek pat vienetų SIM kortelių „Labas“ ir įkroviklis.

Tačiau, perimant šį paketą, buvo sužalotas vienas pareigūnas. Be kovos pasiduoti nenorėjęs nuteistasis sulaikymo metu jį pastūmė. Dėl pasipriešinimo pargriuvusiam ir susižalojusiam pareigūnui atliekami tolimesni teisiniai veiksmai. Nuteistasis izoliuotas.

Kelios dienos iki šio incidento – kovo 24-osios popietę, apie 16 val., patrulinės grupės pareigūnai, apžiūrėdami Pirmojo sektoriaus prieigas, pastebėjo du įtartinus asmenis. Įtarus, kad jie aprūpina nuteistuosius šiems draudžiamais turėti daiktais, abu sulaikyti ir pristatyti į kolonijos administracijos patalpas. Ten vienas iš jų prisipažino, kad turi su savimi vieną lipnia juosta pervyniotą paketą, kurį ketino permesti į kolonijos teritoriją. Išardžius jį, rastas mobiliojo ryšio telefonas, SIM kortelė, du medicininiai švirkštai ir ausinės su laisvų rankų įranga.

Minėtam asmeniui surašytas administracinio nusižengimo protokolas. Tokia teisė specialiai to apmokytiems Kalėjimų departamento pareigūnams suteikta nuo šių metų sausio 1-osios – įsigaliojus Administracinių nusižengimų kodekso pakeitimams, kuriais siekta palengvinti policijos darbą.

Pirmą administracinio nusižengimo protokolą – dėl neteisėto narkotinių ar psichotropinių medžiagų vartojimo Pravieniškių pareigūnai surašė kovo 10-ąją. Šiuo metu jie yra surašę per 20 protokolų už nustatytus įvairius nuteistųjų administracinius nusižengimus.

Tačiau, pripažįstama, kad kova su išradingumo nestokojančiais Pravieniškių kaliniais bei juos globonančiais laisvėje esančiais draugais vis dar pralaimima. Šiemet šios įkalinimo įstaigos pareigūnai iš asmenų, bandžiusių nuteistiesiems permesti ar perduoti draudžiamus daiktus, perėmė 186 mobiliojo ryšio telefonus ir beveik 300 SIM kortelių. Per kratas nuteistųjų gyvenamose vietose, įskaitant ir į kolonijos teritoriją įmestus paketus, rasta virš 500 mobiliojo ryšio telefonų ir daugiau nei 400 SIM kortelių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų