Kalinys užmušė kameros draugą: perspėjau, kad jei jo neiškels, smurtas tęsis

Kalėjimų departamentas trečiadienį pradėjo tarnybinį patikrinimą dėl Marijampolės pataisos namų pareigūnų veiksmų kalinio nužudymo istorijoje.

Kalėjimų departamento atstovė spaudai Inga Mauricienė informavo BNS, kad patikrinimas pradėtas atsižvelgus į viešojoje erdvėje pasirodžiusią informaciją ir susipažinus su Marijampolės pataisos namų atlikto tarnybinio patikrinimo išvadomis.

Patikrinimą atliks Kalėjimų departamento Imuniteto skyrius.

Patikrinimo metu bus iš naujo įvertinti Marijampolės pataisos namų pareigūnų veiksmai ir atsakomybė pernai ten nužudyto kalinio istorijoje.

Naujienų portalas 15min.lt šią savaitę pranešė, kad Kauno apygardos teismas lapkričio pradžioje skyrė 15 metų laisvės atėmimo bausmę kalinį nužudžiusiam kitam nuteistajam 20 metų Lukui Lukoševičiui.

Marijampolės pataisos namuose kalėjusio nužudyto 28 metų vilniečio E. J. tėvas, anot portalo, sako, kad palankią situaciją nužudymui sukūrė pataisos namų personalas.

15min.lt duomenimis, pernai nuo balandžio 29 iki gegužės 2 dienos E. J. buvo nuolat daužomas ir žeminamas toje pačioje kameroje kalėjusio L. Lukoševičiaus.

Operatyvininkus perspėjo, kad jei neiškels, tai smurtaus toliau.

„Iš nukentėjusiojo buvo tyčiojamasi – nurodoma klūpoti ant grindų iškeltomis rankomis, o aukai nuleidus rankas – smurtauta. Nužudymas įvykdytas suduodant E.J. mažiausiai dvidešimt smūgių rankomis, kojomis ir pusmetrio ilgio metaliniu strypu į kojas, rankas, galvą“, – rašoma tekste.

„Dėl ilgalaikio nuolatinio mušimo E.J. paniro į komą, jo gyvybė dėl kraujo išsiliejimo į smegenis užgeso ligoninėje atlikus galvos operaciją“, – teigiama jame.

Teisme, anot portalo, L. Lukoševičius pripažino, kad mušė kameros draugą ir tvirtino prašęs, kad jis būtų iškeltas kitur.

„Operatyvininkus perspėjo, kad jei neiškels, tai smurtaus toliau“, – rašoma 15min.lt cituojamame teismo nuosprendyje.

Kalėjimų departamento atstovė spaudai Inga Mauricienė portalui 15min.lt teigė, kad dėl pareigūnų veiksmų jau buvo atliekamas patikrinimas, tačiau jo metu pažeidimų nustatyta nebuvo.

Anot portalo, teisme liudiję Marijampolės pataisos namų pareigūnai teigė nepastebėję, kad nužudymo išvakarėse auka būtų sumušta, taip pat negirdėję ir triukšmo iš kameros, nuo kurios iki apsaugos posto – 10 metrų atstumas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Z

Z portretas
Tai turi buti traktuojama kaip uzsakoma zmogzudyste,nes ten dirbantys milicininkai to negalejo nepastebet kelias paras is eiles.

Jonas

Jonas portretas
Dabar pas ta Lukoseviciu reikia sodinti paeiliui tuos kas uz tai atsakingas.

?

? portretas
Iš kur metalinis strypas?
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių