Kaune – smurto prieš mažylius protrūkis: jie spardyti bei talžyti plastmasine lazda

  • Teksto dydis:

Antradienį Kauno policijos areštinėje atsidūrė kaunietis, įtariamas spardęs bei mušęs plastmasine lazda du dvejų trejų metų mažylius. Įvykio metu namuose buvo ir du vyresni šios daugiavaikės šeimos vaikai, vyriausias iš jų – aštuonerių. Ar ir jiems teko patirti tėvo smurtą, jeigu ne tądien, tai galbūt anksčiau, atsakys teismo medicinos ekspertai.

Apie šį smurto proveržį viename A. ir J. Gravrogkų daugiabutyje Kauno policijai pranešė vaiko teisių apsaugos specialistai.

Kokiomis aplinkybėmis jie sužinojo apie šį sekmadienio įvykį, siekiant sėkmingos ikiteisminio tyrimo baigties, pareigūnai patikslinti nelinkę.

Vyresniajam iš mažylių konstatuotas galvos sužalojimas. Po medikų apžiūros trimetis išleistas gydytis ambulatoriškai. 

Teismo medicinos specialistams duota užduotis apžiūrėti ir vyresnius šios šeimos vaikus. Visi keturi po šio įvykio iš šeimos paimti.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl fizinio skausmo mažamečiui sukėlimo. Už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

43-ejų įtariamasis savo kaltę neigia. Nors jo parodymų pareigūnai taip pat nelinkę detalizuoti, yra pagrindo įtarti, kad jis laikosi tradicinės tokiais atvejais versijos – esą mažylis susižalojo pats. Pavyzdžiui, nukritęs.

Įvykio metu vaikų mamos namuose nebuvo. Kur ji tuo metu buvo, dar nustatinėjama.

Duomenų, kad smurto protrūkio metu įtariamasis būtų nuo ko nors apsvaigęs, teisėsaugininkai neturi.

Ši daugiavaikė šeima buvo žinoma vaiko teisių apsaugos specialistams dar iki šio įvykio. Žinomas mažylių tėvas ir teisėsaugininkams.

Kokią kardomąją priemonę taikyti įtariamajam, pasibaigus pirminiam įstatymų leidžiamam jo sulaikymo terminui be teismo leidimo, dar sprendžiama. Paprastai dėl įtariamųjų nesunkiais nusikaltimais, o fizinio skausmo mažamečiui sukėlimas laikomas tokiu, į teismą nesikreipiama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
skirti pacia griezciausia bausme sitam brudui

Motina

Motina portretas
Kodel negalima tokiu brudu sterilizuoti ? Juk vaikus jie daro tik del gaunamu pasalpu. Sterilizacija butu teisinga , nes nedaugintu nelaimeliu .

Cccc

Cccc portretas
8 vaikai po 100€ =800€ tai ko negerti ir dar kokia 10 nepagimdyti.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių