Kauno policijos laimikis – mašinoje slėpti 171 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Kauno kriminalistai automobilio slėptuvėje aptiko daugiau nei 171 tūkstančių eurų, kurie, kaip manoma, įgyti darant nusikalstamas veikas.

Trečiadienį Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, turėdami informacijos apie galbūt vykdomą neteisėtą veiką, apie 22.30 val. buvusiame pasienio punkte patikrinui sustabdė automobilį „Seat Alhambra“.

Buvusio Kalvarijos-Budzisko pasienio punkto teritorijoje patikrinimą atlikę Kauno kriminalistai pasiteiravo, ar automobilyje sėdintys asmenys turi deklaruojamų pinigų. Šie atsakė neigiamai. Kilus įtarimams buvo patikrintas automobilis, kuriame pareigūnai aptiko paslėptus pinigų paketus. Priekinėje panelėje rasta 54 tūkstantis 370 eurų, skelbia policija.

Patikrinus automobilį detaliau, galinio sparno įrengtoje slėptuvėje kriminalistai aptiko dar 109 tūkstančius 800 eurų. Taip pat buvo aptikti 7 tūkstančius eurų, kuriuos vyrai slėpė rūbuose.

Manoma, kad rasti pinigai įgyti vykdant nusikalstamas veikas. Pareigūnai sulaikė automobilio 55 metų vairuotoją ir 60-metį keleivį. Pas vieną iš vyrų namuose, kratos metu, rastas ir paimtas nelegaliai laikomas ginklas.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto praturtėjimo ir pinigų kontrabandos. Už tai gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

55 metų Kauno miesto gyventojas anksčiau jau teistas už nusikalstamu būdu gauto turto įgijimą ar realizavimą ir neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis. 60-metis Kauno rajono gyventojas anksčiau teistas nėra.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Kuriam seimūnui jie buvo skirti?

nija

nija portretas
O dar sako kas trecias lietuvis badauja,cia tiesiog gali sprogti nuo sotumo ir dar kruva pamaitinti

Na jooo teisininkai tikri cia padirbejo

Na jooo teisininkai tikri cia padirbejo portretas
Kontrabanda prie vidines sienos :)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių