Pereiti į pagrindinį turinį

Kauno rajone aptikta slapta požeminė kuro saugykla

2015-11-09 08:09
DMN inf.
Muitinės nuotr.

Šią savaitę teisėsaugos pareigūnai, atlikdami ikiteisminį tyrimą dėl neteisėtos prekybos dyzelinu, pradėjo kratas trijų tinklų degalinėse. Kauno rajone, Domeikavoje, bendrovės „Grifskana“ teritorijoje, aptikta slapta požeminė 50 tonų talpos kuro cisterna su dviem tonomis nelegalaus kuro, pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba.

Talpykla sudėtinga vamzdžių sistema buvo sujungta su greta veikiančia tos pačios bendrovės degaline.

Neregistruota cisterna aptikta penktadienį. Pradėję bendrovės patikrinimą, muitininkai atkreipė dėmesį į greta degalinės esančiame angare buvusią mobilią degalų perpumpavimo įrangą, plastikinę talpyklą ir du žemėn vedančius kuro padavimo vamzdžius. Visa ši įranga buvo neregistruota.

Kiek nukasę žemę kitoje angaro pusėje, pareigūnai pastebėjo tolyn nuo angaro, tiesiog į tariamai tuščią pievelę vedančius du plastikinius vamzdžius. Dar po kurio laiko pievelėje aptiktas ir žemėje glūdinčios slaptos cisternos dangtis.

Pasitelkus papildomą techniką ir atkasus šią slaptavietę, paaiškėjo, kad po žeme, vos už kelių metrų nuo legalios, slypėjo neregistruota 50 tonų talpos cisterna. Sudėtinga vamzdžių sistema ją jungė tiek su legalia cisterna, tiek su viena iš degalinės kolonėlių.

Įtariama, kad šioje neregistruotoje „tarpinėje“ cisternoje saugotas nelegalus dyzelinas, kuriuo, prireikus, buvo galima papildyti tiek legalią cisterną, tiek tiekti jį tiesiai į degalinės kolonėles.

Išankstiniu vertinimu, nelegalioje talpykloje aptikto kuro – maždaug dviejų tonų – vertė per maža, kad būtų pradėtas ikiteisminis tyrimas, tad tyrimą veikiausiai tęs Valstybinės mokesčių inspekcijos darbuotojai.

Anot Muitinės kriminalinės tarnybos pranešimo, bendrovei gresia bent kuriam laikui prarasti licenciją prekybai degalais.

Pareigūnai paėmė nelegalioje cisternoje buvusio kuro mėginius, kurie perduoti muitinės laboratorijos ekspertizei.

Bendrovė „Grifskana“ 2008-ųjų gegužę buvo įkliuvusi dėl prekybos nelegaliais degalais. Tuomet Domeikavoje užklupti asmenys, perpylinėjantys kurą į talpyklas iš sunkvežimių su Baltarusijos ir Latvijos registracijos numeriais. Pažeidėjai pabėgo, palikę didele srove į aplinką lietis kurą.

Praėjusių metų vasaros pradžioje toje pačioje degalinėje Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos pareigūnai aptiko apie 30 tonų automobiliams kenksmingų degalų: dyzelino ir alyvos mišinio.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų