Kauno rajone sunkiai sužalotas kūdikis: policija pradėjo tyrimą

  • Teksto dydis:

Kauno rajone mįslingomis aplinkybėmis sužalota vos pusantro mėnesio naujagimė, dėl kurios gyvybės kovoja Klinikų vaikų reanimacijos specialistai. Įtariamas liūdnai pagarsėjęs sukrėsto arba supurtyto vaiko sindromas. Tačiau įtarimai dėl to kol kas niekam nepareikšti.

Policijos suvestinėse teigiama, kad 2020 m. gimusi mergaitė buvo pristatyta į gydymo įstaigą ketvirtadienį apie 17.20 val.

Portalo kauno.diena.lt duomenimis, ji buvo atvežta labai sunkios būklės iš savo namų, esančių viename Garliavos apylinkių seniūnijos kaime. Greitosios medikai į juos buvo kviesti dėl mažylės kvėpavimo sutrikimo.

Kauno klinikų, į kurias buvo pristatyta naujagimė, medikams informavus apie savo įtarimus policiją, ši pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl sunkaus mažametės sveikatos sutrikdymo, už ką gresia laisvės atėmimas nuo dvejų iki dvylikos metų.

Anot teisėsaugininkų, kol kas įvykio aplinkybės neaiškios. Mažylės tėvai įtarimus, susijusius su Baudžiamojo kodekso straipsniu, pagal kurį pradėtas ikiteisminis tyrimas, neigia. Tiksliau – vienas iš jų. O kitas tikina, kad pirmasis tikrai negalėjo taip pasielgti.

Abu jie buvo blaivūs, nors dar tiksliai nežinoma, kada viskas įvyko. 

Pirminiais duomenimis, lig šiol nei vienas iš galimų įtariamųjų į policijos akiratį patekęs nebuvo.

Teisėsaugininkai neatmetama galimybės iš pradžių juos apklausti kaip specialiuosius liudytojus, t.y. asmenis, teikiančius parodymus apie pačių galimai padarytą nusikaltimą.

Kol kas mažylės mama yra kartu su ja Kauno klinikose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

...  portretas
Jus žmonės pagalvokit ka jus rašot. Jug straipsniuose ne visada rašoma yra tiesa. Tuo labiau parašyta kad aplinkybes tiriamos, nėra parašyta kad tėvai ja mušė. Tad ne kurkit savųjų istorijų. Šeimai ir taip sunku o jus čia kaip gyvuliai visi puolat... Gėda

Hm

Hm portretas
Tikrai suprantu, kaip būna sunku pirmais mėnesiais, ypač, kai nėra pagalbos, o naujagimis itin neramus. Tačiau... jei kūdikis išveda iš proto, tai palikit saugiai lovytėj, tegu verkia, o jūs apibėkit kokį ratą aplink ratą ar tiesiog kaip aš, pvz, sėdėjau ir verkiau kartu su savo vaiku. Tai niekam nepakenkia, o vaikai, prisiminkit, auga, ir labai greitai. Atvargsit pirmus metus ir pamiršit, o dabar, neduokdie, teks auginti neįgalų vaiką iki gyvenimo galo...

Pasibaisėjau

Pasibaisėjau portretas
Jūs net nepažįstate šeimos, o šitaip komentuojate... tai tikrai labai daug pasako apie kiekvieną iš Jūsų...
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių