Kauno teisme – byla dėl bandymo nuslėpti D. Gineikaitės girtumą

  • Teksto dydis:

Kauno apylinkės teismui perduota byla dėl bandymo nuslėpti buvusios Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) direktorės Daivos Gineikaitės neblaivumą, padarius avariją, pranešė prokuratūra.

D.Gineikaitė kaltinama piktnaudžiavusi tarnybine padėtimi, kai 2015 metų pabaigoje neblaivi vairuodama automobilį susidūrė su kitu automobiliu ir savo patarėjui nurodė padėti nuslėpti jos girtumą ir taip išvengti už tai gręsiančios atsakomybės.

Kaltinimo akte taip pat nurodyta, jog ji sukurstė piktnaudžiauti Kauno klinikinės ligoninės direktorių Gediminą Abecūną, jo pavaduotoją Kastytį Grigonį, o jiems piktnaudžiauti padėjo vieno iš ligoninės skyrių laikinai einantis pareigas vedėjas A.Š. ir slaugytoja S.S.

Šioje byloje keturi medikai kaltinami piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi. Bylos duomenimis, jie organizavo ir sukeitė buvusios NŽT direktorės kraujo mėginius.

Atlikdami ikiteisminį tyrimą Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai rado ir paėmė du kraujo mėginius, o Valstybinės teismo medicinos tarnybos ekspertų išvados patvirtino įtarimus, kad siekta nuslėpti galimą valstybės tarnautojos girtumo faktą eismo įvykio metu.

Atliekant ikiteisminį tyrimą D.Gineikaitė buvo atleista iš NŽT vadovės pareigų.

Pernai vasarį Kauno apylinkės teismas paskelbė, kad D.Gineikaitė eismo įvykį 2015 metų gruodį Kaune padarė būdama neblaivi. Jai paskirta 1,3 tūkst. eurų bauda ir pusketvirtų metų atimta teisė vairuoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Julijonas

Julijonas portretas
Baikit zaisti ir zeminti tautiecius. BAUSTI ir ta izulia girtuokle boba,ir jos pakalikus. Kad nesidarkytu ir nekenktu Lietuvoje.

tai

tai portretas
tipiška lietuvė, manyčiau pusė Lietuvos gyventojų stengtusi esant galimybei nuslėpti girtumą, o kita pusė važiuoja blaivūs

klausimas

klausimas portretas
buvo girta bet juk pas mus pats teisingiausias teismas pasaulyje idomu kiek ji sumokes
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių