Kraują stingdantis įvykis Kačerginėje: žiauriai kankinant užmuštas šuo?

  • Teksto dydis:

Socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalyta šiurpą keliančio įvykio aprašymu ir vaizdu. Teigiama, jog ketvirtadienio vakarą Kačerginėje buvo talžytas šuo, o netrukus išmestas į vandenį nuskęsti.

„Žmonių žiaurumui nėra ribų... Šiandien nutiko vienas iš tokių dalykų: trise su motorine valtimi atplaukę iki mūsų kaimuko užmuša šunį, jam greičiausiai sudavę kelis smūgius į galvą, ir išmesdami į vandenį, kad nuskęstų...“, – rašo kraupiomis detalėmis apie įvykį pasidalijusi moteris.

Pasak jos, šuo iš paskutinių jėgų išplaukė į krantą ir pasiekęs už keliolikos metrų esantį kiemą, nustipo taip ir nesulaukęs pagalbos.

„Kol vaikas mane pakviečia, – jau per vėlu... Širdys mūsų abiejų verkia dėl dvikojų, vadinančių save žmonėmis, žiaurumo...“, – apmaudo neslėpė ji.

Moters teigimu, trys vyrai, plaukiantys motorine valtimi, pastebėti Kačerginės pabaigoje, ketvirtadienį, maždaug 21-22 val.

Jis atsigulė ant pievos. Vaikus šuo prisileido, nes tie jį glostė. Vėliau vaikai trumpam šunį paliko, o grįžę jį rado negyvą.

„Gal matėte kas trise su šuniu sėdosi į „motorkę“? Nelikite abejingi, kai vyksta blogi dalykai! Juk viską galima visada išspręsti, tereikia galvoti smegenimis“, – socialiniame tinkle teiravosi ji.

Portalo žurnalistams susisiekus su moterimi, socialiniame tinkle paviešinusia liūdną šuns istoriją, šeštadienio rytą ji parašė, kaip galimai viskas nutiko. 

„Atsirado šuns šeimininkai. Pasirodo, šuo buvo visai sveikas, su šeimininku eidavo prie Nemuno kartais žvejot, o tą dieną su šeimininko mama išėjo į mišką. Ten kažką užuodęs ar išgirdęs, jis pabėgo.  Močiutė jo ieškojo, bet taip ir nerado“, – rašo moteris. 

Pasak jos, nežinia, kas  prie upės nutiko, nes be priežasties šunys necypia iš skausmo ar baimės. 

„Tada vaikai pamatė pareinantį nuo upės šlapią šuniuką. Jis atsigulė ant pievos. Vaikus šuo prisileido, nes tie jį glostė. Vėliau vaikai trumpam šunį paliko, o grįžę jį rado negyvą“, – teigia moteris.

Moteris teigia, kad išgirdusi cypiantį šunį, pradėjo dairytis ir pamatė nuo pakrantės tolstančią motorinę valtį, kurioje buvo trys vyrai. Jie nuplaukė link Kulautuvos ar Zapyškio.

„Todėl aš ir pagalvojau, kad tie vyrai susiję su šio šuns istorija. Šeštadienį buvo atvykę žmonės ir vienas iš nuotraukos atpažino savo dėdės augintinį– pasakojimą baigė moteris.

Apie šiurpų įvykį ji sakė pareigūnams nepranešusi, nes stengėsi išsiaiškinti nelaimės detales pati, klausinėdama, ar ką nors matė aplinkiniai.

Pirmadienio rytą Kauno apskrities policijos atstovai taip pat patvirtino – pranešimo apie galimą šuns užmušimą pranešta nebuvo.

Portalas primena, kad turintys kokios nors informacijos ją gali nusiųsti į policijos elektroninių paslaugų sistemą epolicija.lt.

Remiantis Baudžiamojo kodekso 310 straipsniu, tas, kas žiauriai elgėsi su gyvūnu, jį kankino, jeigu dėl to gyvūnas žuvo arba buvo suluošintas, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų. Už šiame straipsnyje numatytą veiką atsako ir juridinis asmuo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dutis

Dutis portretas
Uzmusciau tiesiogine zodzio prasme,tokius erelius.

misteris

misteris portretas
per mazos bausmes tokiems isgamoms,reiktu realiai pasodinti su pinigine bauda,o tai dabar daugiausia gauna viesuju darbu

Vidas Tom

Vidas Tom portretas
"anonimas" tu pederastas ir tau pederaste , pederastiškas galas kada nors bus.
VISI KOMENTARAI 32

Galerijos

Daugiau straipsnių