Kraupi nelaimė Kaune: žuvo nuo pastolių nukritęs vyras

  • Teksto dydis:

Kaune pirmadienį žuvo nuo statybinių pastolių nukritęs vyras, pranešė šalies policija. Tragedijos aplinkybes tiriantys pareigūnai įtaria, kad nelaimėlis galėjo būti neblaivus. Be to, jau išsiaiškinta, kad jis nedėvėjo privalomo šalmo.

Nelaimė įvyko apie 14 val. Botanikos sodo prieigose esančioje J.Baltrušaičio gatvėje, kurioje šiuo metu dygsta kotedžai.

49-erių žuvusysis, pirminiais duomenimis, dirbo pagal verslo liudijimą. Kaip ir dar du jo kolegos, dengę statomo dviaukščio stogą. Visi jie – lietuviai.

Manoma, kad nelaimėlis nukrito nuo trečiojo statybvietę apjuosusių pastolių aukšto. 

Kokiomis aplinkybėmis įvyko tragedija, jo kolegos teisėsaugininkams paaiškinti negalėjo. Neatmetama, kad dėl patirto šoko.

Iki policijos bei greitosios medikų atvykimo kolegos dar patys bandė nelaimėlį gaivinti. Vėliau juos pakeitė į įvykio vietą atskubėję policijos pareigūnai. O šiuos – greitosios medikai. Deja, visų jų pastangos buvo bergždžios.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl darbų saugos ir sveikatos apsaugos darbe reikalavimų pažeidimo. Jam vadovauja Kauno apygardos prokuroras iš skyriaus, tiriančio ir tokius nusikaltimus kaip nužudymai.

Savąjį tyrimą dėl šios tragedijos pradėjo ir Darbo inspekcija. Jos atstovai aplankė įvykio vietą šiandien. Grįžus iš jos, portalui kauno.diena.lt teigta, kad dar aiškinamasi dėl ko įvyko tragedija: ar pastoliai buvo netinkamai pastatyti, ar nelaimėlis galėjo nukristi paslydęs arba netyčia užsikabinęs už jų. Kol kas aišku tik viena – įvykio metu patys pastoliai nei sulūžo, nei nugriuvo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesakysiu

Nesakysiu portretas
Prie ko čia įmonė? Statybų įmonės su verslo liudijimais nesamdo ir negali darbuotojų.gali tik su veikla pagal pažyma kas yra du skirtingi dalykai.su verslo liudijimu samdo fizinis asmio statytojas arba įmonė kuri vykdo skirtinga veikla nei samdomas darbuotojas

turbut

turbut portretas
per intensyviai gaivino nuo ko ir pamiro

Vladas.Kaunas.

Vladas.Kaunas. portretas
Ka cia rasinejat pievas,gal nedirbot statybose.Darbu vadovai turi ka veikti ir nevepso per diena ka tu ten veiki.Esi instruktuotas pasirasei,kad esi supazindintas su saugos taisyklem ir dirbi savo darba.O jeigu suklydai,tai viskas, juk suauges,o ne vaikas,kaip ir daznas BMW vairuotojas- zinai taisykles, bet pazeidi kazkodel,tai kas cia kaltas,ka?
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių