Nusikaltimą padėjusiai atskleisti kaunietei – 1,5 tūkst. eurų premija

  • Teksto dydis:

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba priėmė sprendimą paskatinti pinigine išmoka pilietę už pagalbą išaiškinant ne vieną finansinį nusikaltimą baudžiamojoje byloje. Tokią galimybę numato vidaus reikalų ministro įsakymas dėl atlyginimo už vertingą informaciją apie nusikalstamas veikas, kuriomis daroma žala valstybei.

Įtardama mokesčių slėpimą, pilietė kreipėsi į FNTT Kauno apygardos valdybą, kuriai pateikė informaciją kartu su vertingais dokumentais ir filmuota medžiaga. Moteris ilgą laiką dalyvavo tyrime, teikė įrodymus, visapusiškai bendradarbiavo su tyrėjais.

Remiantis gauta informacija, pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriame patalpas darbinei veiklai nuomojęs Kauno rajono verslininkas įtariamas slėpęs dalį mokesčių valstybei už patalpų nuomą. Tyrimo metu nustatyta, kad per dvejus metus iš 12 subnuomotojų buvo gauta daugiau nei 54 tūkst. eurų pajamų, kurios nebuvo apskaitytos bendrovės buhalterinėje apskaitoje. Tyrimo metu apklausta apie 50 liudytojų, nustatyti penki įtariamieji, tarp jų – ir patalpų nuoma besiverčiančios bendrovės direktorius, kuris kaltę pripažino ir sutiko atlyginti biudžetui padarytą žalą – sumokėti 16,6 tūkst. eurų mokesčių ir įmokų į valstybės biudžetą. Tyrimui vadovavo ir jį organizavo Kauno apygardos prokuratūra.

Kadangi pranešėjos pateikta informacija buvo naudinga tyrimui, nustatyti asmenys, padarę nusikalstamas veikas, nustatyta turtinė žala valstybei, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos vadovas Antoni Mikulski priėmė sprendimą paskatinti pranešėją 1 500 eurų vienkartine pinigine išmoka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

saldainiai

saldainiai portretas
Pala, a tai kiek saldainiu cia seimui iseis uz tuos 16k? Itariu, cia kokia buvusi zmona "pasidarbavo"...

Anonimas

Anonimas portretas
to>PATARIMAS,todėl nieko gero ir neturim,tik vis naujus prigalvotus mokesčius,kai tokie patarėjai ir skundikai iš tų pačių varguolių.O priklausytų visiems susivienyti ir kovoti su engimu.

Įdomu

Įdomu portretas
kokius mokesčius ir kam moka prostitutė Emma, jau senokai viešai šiuose ir kituose komentaruose reklamuojanti savo "verslą"?
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių