Išsišokėlis į „Kauno grūdus“ grįžo su peiliu, bet gavo kulką į sėdmenis

Šiąnakt Kauno policijos patruliams tik panaudojus tarnybinį ginklą pavyko sulaikyti 22-ejų metų kaunietį Šarūną S., prieš kelerius metus – po „Kauno grūdų“ vadovo persekiojimo pripažintą nepakaltinamu. Jis ir vėl bandė patekti į šios įmonės teritoriją. 

Nakties gaudynės

Šį kartą pranešimo, kad jaunas vyras bandė patekti į minėtos H. ir O.Minkovskių gatvėje esančios įmonės teritoriją bei grasino peiliu jos apsaugos darbuotojui, Kauno policija sulaukė antradienio vakare – apie 22 val.

Kaip teigiama jau po kelių valandų išplatintame Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio pranešime, į gautą informaciją sureaguota nedelsiant. Tačiau, atskubėjus į įvykio vietą, įtariamasis jau buvo pasišalinęs. Bet netrukus rastas. Už pusvalandžio jis pastebėtas Aleksote – J.Pabrėžos ir Sodininkų gatvių sankirtoje.

Bandant jį sulaikyti, įtariamasis nepakluso pareigūnų reikalavimams ir puolė šiuos peiliu.

Prieš jį buvo panaudotas elektros impulsinis prietaisas „Taser“. Tačiau pastarasis tinkamai nesuveikė, o peiliu ginkluotas įtariamasis toliau agresyviai bandė išvengti sulaikymo, dėl ko ir panaudotas tarnybinis pistoletas „Glock 19“, iš kurio iššauta vieną kartą. Pataikyta į sėdmenį. 

Tik tokiu būdu sulaikytas agresyviai nusiteikęs smarkuolis buvo linkęs priešintis ir į pagalbą jam iškviestiems greitosios pagalbos medikams. Šie, konstatavę, kad šautinė žaizda – kiauryminė – kulka išėjo per kirkšnį, pristatė sužeistąjį su policijos palyda į Klinikas apžiūrai. Po jos įtariamasis grasinimu nužudyti ar sunkiai sutrikdyti sveikatą bei pasipriešinimu policijos pareigūnams buvo uždarytas į areštinę. 

Per penkias dienas – trys atakos

„Man reikia pas Barštį! Aš vis tiek pas jį pateksiu, net jei reikės jus visus iššaudyti!“ –  grasino Šarūnas S. „Kauno grūdų“ apsaugai ir prieš daugiau kaip ketverius metus, dar būdamas dvyliktoku.

Kaip jau rašyta, tą 2014-ųjų rugsėjo 1-osios rytą jis atėjo į „Kauno grūdus“, užsidėjęs megztą kaukę ir pasiėmęs dujinį pistoletą. Tai buvo jau trečias jo bandymas per penkias dienas patekti į šios bendrovės vadovo – tuometinio Kauno miesto tarybos nario milijonieriaus Tautvydo Barščio kabinetą.

Rugpjūčio 28-osios rytą nepavykus prasiveržti pro bendrovės apsaugą, jis trenkė kumščiu vienam apsaugininkui į veidą. Sulaikius tada 18-metį Šarūną S., buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Tačiau tai jo neatšaldė. Priešingai – kitą rytą jis vėl bandė prasibrauti pas T.Barštį. Tik šį kartą įspyrė jį sustabdyti bandžiusiam apsaugininkui į koją. O po valandos grįžo su dujiniu balionėliu, kuriuo papurškė „oponentui“ į veidą. 

Man reikia pas Barštį! Aš vis tiek pas jį pateksiu, net jei reikės jus visus iššaudyti!

Po antrojo išpuolio užsispyrėlis abiturientas vėl buvo perduotas policijai, kuri pradėjo dar vieną ikiteisminį tyrimą. Dabar jau – ne tik dėl viešosios tvarkos pažeidimo, bet ir dėl grasinimo nužudyti. Tačiau įtariamasis buvo paleistas – artėjo rugsėjo 1-oji. O jos rytą jis vėl įsiveržė į „Kauno grūdų“ apsaugos postą ir, nukreipęs pistoletą į jame budėjusią moterį, pareiškė, kad šią nušaus, jeigu negaus magnetinės įėjimo kontrolės kortelės. Užpultajai netekus žado, kortelę pasiėmė pats ir netrukus jau buvo T.Barščio kabinete. Tačiau šis buvo tuščias. O netrukus pasirodė ir, išgirdę budėtojos pagalbos šauksmą, atbėgę apsaugininkai.

Bandė papirkti policiją

Po rugsėjo 1-osios išpuolio 18-metis išsišokėlis jau buvo suimtas. „Nusprendėme nebelaukti, kol ketvirtą kartą jis atvažiuos su tanku!“ – tada teigė šiam nemažą atgarsį sukėlusiam ikiteisminiam tyrimui vadovavusi prokurorė Kristina Mockienė.

Juolab, kad šis būsimas abiturientas ne per seniausiai jau buvo atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės dėl įvykių prie „Kauno grūdų“ pastato. Tada iš jos apsaugos buvo gautas pranešimas, kad prie bendrovės jau trečia diena stovi įtartinas jaunuolis. Pasak į šį pranešimą atvykusių patrulių, jis iš tikrųjų atrodė įtartinas – sunkiai orientavosi aplinkoje, vyzdžiai buvo išsiplėtę. Patikrinus jaunuolio kišenes, jose rasta suktinukė su „žole“.

Nusprendus tada Šarūną S. vežti į policijos komisariatą, šis ėmė traukti iš kišenių pinigus. Iš pradžių ant pareigūnų tarnybinio automobilio sėdynės jis padėjo 50 litų. O perspėjus, kas už tai gresia, ir uždėjus antrankius – dar vieną tokį patį banknotą. Kaip vėliau teigė jo močiutė, šiuos litus dantims taisyti anūkui iš Anglijos buvo atsiuntusi motina.

Bandymas papirkti pareigūnus tada Šarūnui S. dar palyginti gerai baigėsi. Jis buvo atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės pagal minėtos močiutės – buvusios pedagogės laidavimą, perduodant anūką jos atsakomybei. Tačiau pinigai, kuriais bandyta papirkti policininkus, buvo konfiskuoti valstybės naudai.

Gydytas ne vienerius metus

Kaip „Kauno dienai“ tada pasakojo minėta Šarūno S. močiutė, jos anūkas turėjo verslo projektą – auginti pluoštines kanapes. O tam reikėjo žemės.

Iš pradžių anūkas buvo nuėjęs su šiuo planu pas Botanikos sodo direktorę, bet jos pasiūlytas sklypas buvo per mažas. Tada 18-metis nusprendė kreiptis pagalbos į T.Barštį. Ir šis buvo jį priėmęs. Tačiau, pasiūlė tik darbą „Kauno grūdų“ sandėlyje. O 18-mečiui kilnoti aštuonias valandas grūdų ar miltų maišus buvo per sudėtinga. Paprašęs lengvesnio darbo, jis buvo pervestas kitur, bet vis tiek turėjo krauti maišus.

„Nors išeinant iš šio darbo, su juo buvo atsiskaityta, anūkas pinigų namo neparnešė. Žinote, jis toks ambicingas...“ – pasakojo tada Šarūno S. močiutė. Jos žiniomis, esą gautas atlygis anūką įžeidė ir jis, sviedęs pinigus atgal, apsisukęs išėjo.

„Norėjo būti verslininku, dabar bijau, kad netaptų gangsteriu“, – dalijosi tada savo įžvalgomis buvusi pedagogė. Buvo surengęs tada jos anūkas neeilinį pageidavimų koncertą ir Kauno tardymo izoliatoriuje, prieš išvežant jį psichiatrinei ekspertizei į Utenos ekspertinį skyrių. Iš pradžių 18-metis panoro į „kietų bachūrų“ kamerą. Tik ten ilgai neužsibuvo – ėmė reikalauti perkelti jį kitur. O vedant į trečią kamerą, pareiškė, kad neis į jokią ir įsispyrė, todėl prižiūrėtojas pabandė įstumti jį ten jėga. 18-mečio atsakas priminė jo elgesį su „Kauno grūdų“ apsauga – atsisukęs smogė prižiūrėtojui. Šį išgelbėjo puiki reakcija.

Po šio išpuolio Šarūno S. atžvilgiu buvo pradėtas dar vienas ikiteisminis tyrimas dėl pasipriešinimo valstybės tarnautojui, panaudojant ar grasinant panaudoti smurtą. Tačiau, vėliau psichiatrai nustatė, kad jis yra nepakaltinamas. Ir 2015-aisiais teismas skyrė Šarūnui S. priverstinį gydymą Rokiškio psichiatrijos ligoninėje, iš kurios, Kauno policijos duomenimis, jis buvo išrašytas pernai liepą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mama

mama portretas
senai netikiu zurnalistais ir jum nesiulau, todel kad jus is visko kazkokia sensacija darot. o jei su jumis nesisneki ,nes skausmas drasko sirdi tai jus ismatom visus apdrapstot.

Zurnalistams

Zurnalistams portretas
O kur pacio itaremojo pasakojimas gal situacija visai kitaip atrodytu???

...

... portretas
O taikyta buvo į kiaušinius?.. kam tokiems daugintis?
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių