Pakaunėje įkliuvo jauna lakstūnė, skriejusi beveik 100 km/val. greičiu

  • Teksto dydis:

Sausio 6-12 dienomis Kauno pareigūnai tikrino, kaip transporto priemonių vairuotojai bei pėstieji eismo dalyviai laikosi Kelių eismo taisyklių (KET).

Vykdytų priemonių metu nustatyti penki vairuotojai, kurie vairavo transporto priemones vartoję alkoholio: keturiems asmenims nustatytas lengvas girtumo laipsnio, dar vienam – vidutinis.

Sausio 12 d. apie 13.55 val. pareigūnams gavus informacijos apie pavojingai kelyje manevruojantį automobilį „Audi A6“, netrukus jis buvo sustabdytas kelio Kaunas-Prienai-Alytus 16 kilometre. Pareigūnams bendraujant su vairuotoju (gim. 1967 m.) jautėsi sklindantis alkoholio kvapas, tačiau vairuotojas teigė jo vartojęs tik prieš dieną. Patikrinus vyro blaivumą alkoholio matuokliu nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 2,01 prom.

Pareigūnai taip pat išaiškino dar du neblaivius dviračių vairuotojus. Vienas iš jų buvo nustatytas sausio 12 d. apie 20.50 val. Kėdainių rajone.

Vikaičių kaime dirbę pareigūnai pastebėjo įtartinai keliu vingiuojantį dviratininką ir nusprendė pasiteirauti, ar vyrui viskas gerai. Privažiavę prie dviratininko, besikalbėdami su juo, įtarė, kad vingių kelyje priežastimi galėjo tapti alkoholis. Pareigūnų nuojauta neapgavo – 30-ies metų dviratininkui nustatytas lengvas girtumo laipsnis (0,92 prom.)

Nustatyti ne tik neblaivūs, bet ir greitį viršiję vairuotojai. Sekmadienį Kauno rajone, Pagynės kaime, nustatyta 25 metų mergina, kuri vairuodama automobilį „Audi A6“ nemenkai viršijo greitį. Nors šioje kelio atkarpoje maksimalus leistinas greitis yra 50 km/val., tačiau mergina važiavo beveik dvigubai greičiau – 96 km/val. greičiu.

Kauno policijos nuotr.

Praėjusią savaitę pareigūnai užfiksavo aštuonioliką pėsčiųjų eismo dalyvių padarytų KET pažeidimų. Taip pat nustatyti septyni asmenys, vairavę transporto priemones, tačiau neturintys teisės to daryti.

Primename, jog tokios eismo saugumo užtikrinimo priemonės bus vykdomos ir toliau, o vairuotojus raginame kelyje laikytis KET, būti kantriems ir atidiems.

Kauno apskrityje šiais metais žuvo vienas eismo dalyvis (pernai iki sausio mėnesio pabaigos – keturi), dar 34 sužeisti (pernai – 50).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ha ha

Ha ha portretas
Suka o ne merga. Tos nimfos irgi laksto o dar ir girtos.

Jonas..

Jonas.. portretas
Kaip policija nemato ,ka sios priemones neveikia...reikia keisti.....kolkas niekas nesikeicia.......

Anonimas

Anonimas portretas
Kodel policija pas mus gatvei nedevi kepuriu tai gal nenusipirko dar aleksote t demonstroja sukosenas
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių