Pažymą D. Kedžiui išdavusių pareigūnų byla – atidėta

  • Teksto dydis:

Panevėžio apygardos teismui antradienį teko atidėti pažymą dėl mažametės Drąsiaus Kedžio dukters tariamo tvirkinimo išdavusių ir dėl to kaltais dėl tarnybos pareigų neatlikimo pripažintų Kauno policijos komisariato pareigūnų bylą.

Panevėžio apylinkės teismo rugsėjo 30 dieną paskelbtu nuosprendžiu Kauno miesto Panemunės policijos komisariato buvęs viršininkas Egidijus Kuckailis ir to paties komisariato tyrėja Rasa Kairienė nubausti baudomis po 4 tūkst. 940 litų.

Bylos šalys pasinaudojo savo teise apskųsti teismo nuosprendį - apygardos teismui apeliacinius skundus pateikė nuteistieji R.Kairienė ir E.Kuckailis, nukentėjusioji Laimutė Stankūnaitė, civiliniai atsakovai - Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas ir Policijos departamentas.

Apeliaciniuose skunduose nuteistieji R.Kairienė ir E.Kuckailis prašo juos išteisinti, nukentėjusioji L.Stankūnaitė - priteisti visą jos prašomą sumą - 100 tūkst. litų neturtinei žalai atlyginti, civiliniai atsakovai Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas ir Policijos departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos - atmesti nukentėjusiosios civilinį ieškinį.

Pasak teismo pranešimo, į apeliacinių skundų nagrinėjimą antradienį neatvyko nukentėjusiosios ir vieno iš kaltinamųjų gynėjai. Kitas posėdis vyks gruodžio 10 dieną.

Apylinkės teismas iš dalies patenkino nukentėjusiosios L.Stankūnaitės civilinį ieškinį bei priteisė jai 40 tūkst. litų neturtinės žalos. Pareigūnų išduotoje pažymoje buvo rašoma, esą vaikas buvo tvirkinamas artimųjų namuose.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad 2008 metų gruodžio 19 dieną R.Kairienė ir E. Kuckailis kauniečiui D.Kedžiui neteisėtai išdavė pažymą, jog jo mažametė dukra buvo prievartaujama. Vėliau, remiantis šia pažyma, Kauno miesto apylinkės teismas iš moters atėmė dukrą. Ją laikinai globojo D.Kedžio sesuo, mergaitės teta, tuometinė Kauno apygardos teismo teisėja Neringa Venckienė. Kėdainių rajono apylinkės teismas nusprendė N.Venckienės globotą mergaitę perduoti motinai L.Stankūnaitei. Vykdydama teismo sprendimą, teisėsauga mergaitę motinai perdavė pernai gegužės 17 dieną.

Panevėžio apygardos Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroro Roberto Diksos teigimu, šioje byloje atskleistos nusikalstamos veikos parodo, kaip svarbu nepažeisti tarnybos reikalavimų ir kokių pasekmių galima sulaukti dėl netinkamo jų atlikimo. 

Ši baudžiamoji byla teisme buvo nagrinėjama dvejus metus, nes teismo posėdžius nuolat tekdavo atidėti dėl įvairių priežasčių - susirgusių kaltinamųjų arba advokatų, pasikeitusių gynėjų. 

Baudžiamasis kodeksas valstybės tarnautojui ar jam prilygintam asmeniui, dėl neatsargumo neatlikusiam savo pareigų ar jas atlikusiam netinkama, numato baudą arba areštą, arba laisvės atėmimą iki dvejų metų. 

Bylos dėl tariamos pedofilijos procesas teismuose yra galutinai baigtas - velionis Andrius Ūsas yra visiškai išteisintas dėl vaiko tvirkinimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

VITIOCHAS

VITIOCHAS portretas
Lietuva su pedofilijos byla susitvarkė techniškai.Venckienę apkaltino net 7 epizodais ir norėjo uždaryti į kalėjima,kur jos laukė brolio likimas.Moteriškė turėjo palikti šalį,kad išliktu gyva.Teisėsauga liko labai patenkinta ir tokios baisios nusikaltėlės net nebandė ieškoti ir reikalauti ekstradicijos susigrąžinti į Lietuvą,nes pedofilijos bylą jau tirtu Amerikos teisėsauga ir 12 sekundžių neužtektu kaltės įrodymui.Tektu lietuviškiems prokurorams pasukti galvas,kaip žuvo 10 žmonių,kurie kažur susieti su byla žudike.Kaip galima švariais batais švendre paspringti,kada šie augalai auga tik vandenyje,kaip ministras matantis girtą ūsą važiuojanti keturračiu nesiėmė priemonių bėdai užbėgti už akių,o jau paspringusio švendre veidas atrodo,kad traktorius pervažiavo,o med ekspertams /paspringimas/Ir dar lietuviškoji teisėsauga pyksta,kad žmonės apie juos teisybę sako ir kelia jiems baudžiams bylas.Pasijuokimas iš tautos.

neaišku

neaišku portretas
ar Kedys žuvo užspringęs, sulysęs, sumuštas ir pamestas paežerėje savo noru, todėl viskas čia neaišku. Ir nėra ko palaikyti pedofilų klaną, o reikia dirbti išsijuosus, kad ši istorija vieną kartą taptų visiems aiškia.

NA NA

NA  NA portretas
savus sunku nuteisti , aišku ,kad venskai jais pasinaudojo ,,,,bet negalima šitiek laiko leisti daryti gatvės teismų ,,,,sėkmės pagaliau pasveikti ,ir kaip tokie ligoniai tarnavo policijoje,.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių