Persistengė: vietoj vieno automobilio sudegino keturis

  • Teksto dydis:

Į teismą iškeliavo baudžiamoji byla dėl Kaune padegtų keturių automobilių. Neeilinė istorija prasidėjo praėjusių metų rugpjūtį.

Liepos pabaigoje į teismą iškeliavo baudžiamoji byla dėl Kaune padegtų keturių automobilių.

Neeilinė istorija prasidėjo praėjusių metų rugpjūčio 19 d. Tądien apie 17 val. P. Plechavičiaus g. automobilis „Chrysler Voyager“, vairuojamas 67-erių metų vyriškio S. N., sukdamas į kairę susidūrė su automobiliu „BMW 320“, kuriuo važiavo 34-erių metų moteris I. U. Sužalota vairuotoja buvo nuvežta į ligoninę. Dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo pradėtas ikiteisminis tyrimas – vyrui grėsė bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

2014 m. spalio 21 d. gautas I. U. pareiškimas, kad naktį Šiaurės pr. daugiabučio automobilių stovėjimo aikštelėje, sudegė jai priklausantis automobilis „BMW 320“, pagamintas 1998 m. Nuo degančio automobilio užsiliepsnojo ir sudegė greta stovėję automobiliai „VW Golf (2000 m.), „Kia Magentis“ (2005 m.) bei „Peugeot 306“ (1996 m.).

Portalas kaunodiena.lt jau rašė, kad Šiaurės pr. 3-iojo namo kiemą nušvietė apie 2 val. nakties. Jeigu ne viena šiame penkiaaukštyje gyvenanti pensininkė, kaimynų nuostoliai galėjo būti dar didesni.

Kauno miesto Žaliakalnio policijos komisariate buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl turto sugadinimo visuotinai pavojingu būdu. Pareigūnai netrukus nustatė, kad kerštaudamas BMW savininkei rugpjūčio mėnesį į tą pačią avariją patekęs S. N. organizavo šio automobilio padegimą, kadangi moteris nesutiko pakeisti eismo įvykio deklaracijos. Jis kitam vyriškiui, gimusiam 1970 m., už BMW padegimą pažadėjo 200 litų atlygį.

Šioje baudžiamojoje byloje nukentėjusiųjų pateikti civiliniai ieškiniai turtinei žalai atlyginti siekia 10 400 eurų. Keršingam S. N. už tokį poelgį gresia bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.


Šiame straipsnyje: sudeginopadegimasautomobiliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Nenaujiena

Nenaujiena portretas
Nu ca ir net su senyvais zmonemis atsargiai reikia.. matomai prisiziureje is jaunimo... Daro ta paty.. ak ta musu lietuva...

Tautos stebetojas

Tautos stebetojas portretas
Ir dar seni reiketu viesai kastruoti.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių