Policija perspėja: prieš šventes siaučia sukčiai

Policijos pareigūnai prieš gražiausias metų šventes fiksuoja suaktyvėjusius sukčiavimo atvejus. Praėjusiais metais Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai užregistravo 589 su sukčiavimu susijusias veikas, o nuo šių metų pradžios iki gruodžio 6 d. – 588. Didžiosios dalies sukčiavimų pagrindinis objektas yra žmonių piniginės lėšos. Policijos pareigūnai ragina būti budriems, kritiškiems ir kviečia susipažinti su populiariausiais sukčiavimo būdais.

Gruodžio pradžioje į Kauno policijos pareigūnus kreipėsi aštuoniasdešimtmetė moteris, kuri gruodžio 4 d. vakare sulaukė nepažįstamosios skambučio. Dukra prisistačiusi moteris senjorei aiškino, kad pateko į eismo įvykį ir jai reikalingi pinigai. Senjorė suprato, jog ją bando apgauti. Tačiau, praėjus vos porai dienų, gruodžio 6 d. rytą, aštuoniasdešimtmetė sulaukė pakartotino skambučio. Šįkart skambino vyras, kuris prisistatė policijos pareigūnu. Vyras nurodė, kad pas senjorę atvyks asmenys, kuriems reikia paduoti pinigus, o policijos pareigūnai juos sulaikys. Pasibaigus pokalbiui, po keliolikos minučių į namus pasibeldusiam asmeniui aštuoniasdešimtmetė perdavė 2100 eurų. Vis tik, senjorė spėjo užsirašyti pinigų nominalų numerius. Po pusvalandžio Jonavoje sustabdytame automobilyje „Audi“ policijos pareigūnai rado dalį pinigų, kurių nominalų numeriai atitiko apgaulės būdu išviliotas senjorės santaupas.

Policijos pareigūnai perspėja būti budriems ir nepakliūti į sukčių pinkles. Apgaule santaupas ir vertingus daiktus išvilioti siekiantys asmenys neretai prisistato įvairių institucijų atstovais (gydytojais, policijos pareigūnais, teisėjais, banko atstovais ir kitais), apeliuoja į žmonių jausmus, sugalvoja įvairias situacijas ar nelaimes, teigia, kad artimi žmonės pakliuvo į bėdą. Pareigūnai ragina neskubėti vykdyti prašymų, o pirmiausiai susisiekti su neva į bėdą patekusiu artimuoju ar giminaičiu ir įsitikinti, ar tikrai reikalinga pagalba. Taip pat įspėja, jog įstaigų atstovai neprašo asmens duomenų (banko sąskaitų, prisijungimų kodų ir kitų). Tapus sukčių auka, nedelsiant praneškite policijai telefonu 112 arba elektroninių paslaugų portale epolicija. Visi gyventojų gauti pranešimai yra registruojami, analizuojami, gretinami ir susiejami pagal bendrus požymius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

VOLODYMYR MOSKVYCHEV

VOLODYMYR MOSKVYCHEV portretas
MAN JAU 2 SYKIUS SKAMBINO POLICIJOS PAREIGUNES IR PAREIGUNU APSIMETE RUSIŠKAI KALBANTYS ASMENYS-PASAKLIAU KAD JUOS SURAS IR DEPARTUOS IŠ LIETUVOS,NES LIETUVOJE POLICIJOS DARBUOTOJAI KALBA SAVO KALBA-I LIETUVIU-I IR DAR IŠKARTO PASKAMBINAU 112 IR VISKA PAPASAKOJAU PAREIGUNAMS-LIETUVIŠKAI-VLADIMIR MOSKVIČIOV SENAS RUSAS IŠ KAUNO-BUDRUS IR NE DURNASS, NORS IR BE 2 KOJU GYVENU-BET GALVA ANT PIEČIU NEŠIOJU-BE KAUKIU VAIKŠČIUOJAU IR VAIKŠČIUOSIU-SVEIKAS ESU-LTSR LAIKAIS MILICIJOJE KAUNO DINAMO SPORTAVAU

Jau 2 metus siaucia

Jau 2 metus siaucia portretas
Gali dar du, iki sekanciu rinkimu, siausti.

Anksciau

Anksciau portretas
juos gaudydavo,dabar - tik ispeja. Kaip supaprastejo kai kam pareigos,a!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių