Praeivių išgelbėto mažylio mama bus teisiama už pasikėsinimą jį nužudyti

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Kauno apygardos teismui perduota byla dėl sukrečiančio praėjusios vasaros įvykio ant Alytuje esančio Lietuvos tūkstantmečio tilto. 42-ejų alytiškė bus teisiama dėl pasikėsinimo nužudyti sunkiai sergantį savo dvejų metų sūnų.

Išgelbėjo jaunuolių neabejingumas

Mažylį išgelbėjo du jaunuoliai, tą vieno praėjusios liepos šeštadienio popietę važiavę šiuo tiltu ir atkreipę dėmesį į jo šalikelėje stovintį tuščią vaikišką vežimėlį. Tai sukėlė įtarimą ir jaunuoliai apsisukę grįžo atgal. O priėję arčiau rado vežimėlyje-vaiduoklyje tik mobiliojo ryšio telefoną. Tačiau dirstelėjus per turėklą Nemune, apie dešimt metrų nuo kranto, buvo du kūnai – suaugusio žmogaus ir kūdikio.

Vienas iš jaunuolių puolė bėgti link jų. Kitas – skambinti telefonu 112.

Bendrasis pagalbos centras sulaukė pranešimo apie šį įvykį ir iš tilto prieigose žvejojusio asmens. Jis teigė pirmiausiai apie 14 val. išgirdęs kažkokį įtartiną pliaukštelėjimą. O, kai atsisuko į jo pusę, pamatė nuo tilto krentantį žmogaus kūną.

Prašė sūnaus negelbėti

Pasklidus žiniai apie šiurpią nelaimę ant Lietuvos tūkstantmečio tilto, viena iš versijų iš pradžių buvo, kad mažyliui prasprūdus pro turėklus, mama puolė jį gelbėti.

Apie tai, kad mama pati įmetė sūnų į Nemuną, o po to nušoko paskui šį, pirmiausiai sužinojo jau minėti jų gelbėtojai bei šių iškviesti greitosios medikai ir ugniagesių atstovai.

Apie nelaimę pranešusiems jaunuoliams pasiekus žolėmis apaugusį Nemuno krantą, ties kuriuo plūduriavo matyti kūnai, vandenyje, kurio jai buvo tik iki krūtinės, stovėjo moteris. Šalia veidu žemyn plūduriavo vaikas. Jaunuoliai liepė moteriai skubiai traukti iš upės ir jį. Moteris, kuri akivaizdžiai buvo apdujusi –galimai nuo smūgio į vandenį, lyg ir klausė jų, tačiau vis kartojo, kad vaiko gelbėti nereikia – šis baisus ligonis ir kentės visą gyvenimą.

Labiau susižalojo mama

Nesuvokdamas, ką ši moteris kalba, vienas iš jaunuolių įbrido į Nemuną su visais drabužiais. Ir netrukus išnešė mažylį į krantą.

Šis jau nekvėpavo, jo lūpos buvo pamėlusios, dėl ko nedelsiant pulta mažylį gaivinti. Jo gelbėtojus telefonu konsultavo Greitosios medicinos pagalbos stoties atstovas. Šio kolegoms atvykus į nelaimės vietą, mažylis jau buvo atgaivintas. O vėliau konstatuota, kad jis šio įvykio metu smarkiai fiziškai nenukentėjo. Nors ir buvo kartu su mama nuvežtas į Kauno klinikas.

Mažylio mamai, kuri į krantą išlipo pati, buvo diagnozuota stuburo trauma – vienu metu ją teko gydyti ir traumatologams, ir psichiatrams.

Galiausiai pastarieji konstatavo, kad pergyvenimai dėl pagranduko sveikatos būklės (vyresnioji jo sesuo – jau paauglė) sukėlė šio dvejų metų mažylio mamai didelius išgyvenimus, dėl ko ji nevisiškai galėjo valdyti savo veiksmus, t.y. konstatavo šiai 42-ejų alytiškei ribotą pakaltinamumą.

Teisiniai niuansai

Minėtas psichiatrų verdiktas yra mažylio mamos atsakomybę lengvinanti aplinkybė, nes pagal pareikštą kaltinimą – pasikėsinimas nužudyti bejėgiškos būklės savo mažametį sūnų – jai gresia įkalinimas iki 20-ies metų arba iki gyvos galvos.

Pripažįsta mažylio mama ir savo kaltę, nors iš pradžių parodymų teisėsaugininkams nedavė. Dabar jau ji teigia, kad jai per sunku kalbėti apie tai, dėl ko yra kaltinama.

Vaiko teisių apsaugos tarnybos specialistai pasirūpino, kad mažylį toliau augintų jo tėvas, kuriam padeda močiutė, nes kaltinamoji pasikėsinimu nužudyti sūnų buvo užsiminusi ir apie tai, kad nuolat komandiruotėse esantis sutuoktinis jai beveik nepadeda.

Vaiko teisių apsaugos tarnybos, atstovausiančios teisme mažyliui, iniciatyva, jo mamai pareikštas ir 10 tūkst. eurų ieškinys, kurį prašoma priteisti šios sūnui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Čia gyvenimas privedė jei vyras nemeša atsakomybe ..tai ką ir kalbėt ..gaila moters ..jai pcihologo pagalba turėjo buy skirta..

Nerijus

Nerijus portretas
Užuojauta mamai! Ir vaikeliui! Kalčiausia Lieruvos valdžios įstaigos kurios turėtų padėti, o ne smaugti. Kas nesusidūręs nesupras.

Jolanta Korsakoviene

Jolanta Korsakoviene portretas
Te padeda jai Dievas gaila moters labai gaila sunku tikrai sunku jug ji neturi vyro Skvernelio ar kitu mūsų murziu Lietuvos tad stiprybe jai
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių