Prokuratūra apskundė išteisinamąjį nuosprendį Vilčinskams

  • Teksto dydis:

Prokuratūra aukštesnės instancijos teismui apskundė Kauno apylinkės teismo nuosprendį, kuriuo Mindaugas ir Inga Vilčinskai buvo išteisinti dėl kėsinimosi neteisėtai pereiti Lietuvos ir Baltarusijos sieną.

Teismo prašoma Vilčinskus pripažinti kaltais ir abiem skirti 2 tūkst. 500 eurų dydžio baudas, pirmadienį pranešė Generalinė prokuratūra.

Tuo metu dėl savo mažamečių vaikų pagrobimo sutuoktinius teismas atleido nuo baudžiamosios atsakomybės. Šios sprendimo dalies prokuratūra neskundžia.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas praėjusių metų liepos 18-osios rytą, gavus pranešimą iš vaikų gerovės centro „Pastogė“, kad atvykę sutuoktiniai išsivežė tris savo mažamečius vaikus.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai sutuoktinius su vaikais aptiko rugpjūčio 1 dieną netoli Lietuvos valstybės sienos su Baltarusija, todėl Vilčinskai buvo sulaikyti įtarus juos pasikėsinimu neteisėtai pereiti valstybės sieną.

Įvertinus ikiteisminio tyrimo metu nustatytas aplinkybes, M. Vilčinskui ir I. Vilčinskienei buvo pareikšti kaltinimai dėl trijų mažamečių pagrobimo iš globos įstaigos ir kėsinimosi neteisėtai pereiti Lietuvos ir Baltarusijos sieną.

Prokurorės manymu, apeliacinės instancijos teismas turėtų įvertinti, kad duodami parodymus kaltinamieji buvo nenuoseklūs bei atsižvelgti į jų atliktų veiksmų kontekstą ir pripažinti juos kaltais dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo.

Dėl vaikų pagrobimo sutuoktiniai atleisti nuo atsakomybės pripažinus, kad tokia nusikalstama veika buvo padaryta, tačiau dėl aplinkybių pasikeitimo ji tapo nepavojinga.

Kauno apygardos teismas vaikus Vilčinskams sausio pabaigoje grąžino, nes jie buvo paimti nesilaikant procedūrų. Šio civilinio proceso eiga iš esmės lėmė išnykusį pagrobimo pavojingumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

… portretas
O ar ne dėl prokurorų persiakiojimų jie ir bėgo i ta baltarusiją ką?! Gal baigsit persiakioti ta šeimą pagaliau!!!!

… portretas
Tikriausia koks prokuroras jau nusiziurejo Vilcinsku VAIKUS.Lai Duota tevai I Strasbura GANA TYCIOTIS . Kai zaluaakinuotis PEDOFILAS VALKIOJASI LAISVAS POILSIAUJA ITALIJOJ KAI STEPUKONIS SU LANDZBERGIU SUKA MAKLES GAPSYS VAGIS IS KALIUZES SEIME SEDI PROKURORAI UZMERKE SAVO ZLIBES O CIA TEVAI RUPINASI SAVO VAIKAIS TAI JIE PADARYTI NUSIKALTELIAIS

Pilietiškas

Pilietiškas portretas
Kai šitoks neadekvatus prokuratūros dėmesys Vilčinskans, tai toks Stepukonis su vaikų tvirkintoju Bartusevičiumi vaikšto laisvėje, gėrisi Italijos saule arba nusikaltėlis Gapšys sėkmingai dirba Seime iš kalėjimo! Ar rasite kur dar tokių baisių juokų?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių