Pereiti į pagrindinį turinį

Sadistas dėjosi skriaudžiamu kazanova

2016-04-11 13:15

Pirmadienį Kauno apygardos teisme pagaliau parodymus davė dėl kraują stingdančios egzekucijos teisiamas Andrius Kalasiūnas. Nors jis tikino, kad be galo myli nukentėjusiąją, daugiau kaip valandą trukęs jo monologas liudijo, kaip jis šios nekenčia.

Ištraukė naują kozirį

31-erių A.Kalasiūno, kaltinamo neteisėtu buvusios savo merginos laisvės atėmimu bei pasikėsinimu nužudyti itin žiauriai, bylą jau sudaro 12 tomų. Nors teismui praėjusią vasarą ji buvo perduota vos keturių. Didžiąją dalį naujos, šios prieš pusmetį pradėtos nagrinėti bylos medžiagos sudaro įvairūs A.Kalasiūno, savo išsidarinėjimais vis labiau primenančio skandalingąjį pedofilą Ervydą Čekanavičių, skundai bei prašymai.

Prieš duodamas parodymus, jis teisėjų kolegijai pateikė eilinį prašymą – prijungti prie bylos failą, kuriame esančios nuotraukos esą turi įrodyti, kad jo byla išpūsta tendencingai. A.Kalasiūnas prisipažino įamžinęs savo intymius santykius su šią bylą tyrusios pareigūnės kolege. Šiai nieko neįtariant.

„Turėjau tame policijos komisariate dvi meilužes blondines – kriminalisto dukrą ir tyrėją, - gyrėsi kazanova besidedantis A.Kalasiūnas. - Kai mane sulaikė, paėmė ir mano mobiliojo ryšio telefoną. Tada ir pamatė minėtas nuotraukas, kuriose aš buvau įsiamžinęs su jų kolege. Jos buvo ištrintos, tačiau man už tai pradėta keršyti, tirštinant šios bylos spalvas“.

Tačiau teisėjų kolegija nusprendė A.Kalasiūno prašymą prijungti šį failą prie bylos atmesti. Pritarta prokurorui, kad ši užgaida neturi nieko bendro su nagrinėjama byla, nes visi liudytojai pakartojo teisme tą patį, ką sakė ir ikiteisminio tyrimo metu.

Liudytojai - pašiurpę

Vienas iš pagrindinių liudytojų – A.Kalasiūno draugas, sėdėjęs tą 2014-ųjų liepos 20-osios naktį prie jo „BMW“ vairo ir, neišlaikius nervams, atsisakęs toliau važiuoti bei pranešęs apie automobilio savininko siautėjimą policijai, kaip jau rašyta, nebenorėjo iš naujo prisiminti teisme tos nakties įvykių. Ir prašė pagarsinti jo ikiteisminio tyrimo metu duotus parodymus, kaip A.Kalasiūnas bandė išstumti savo draugę, kuriai prieš tai atsuktuvu sužalojo kaklą, iš važiuojančio automobilio. Tačiau jam vis pavykdavo šį pristabdyti. Galiausiai A.Kalasiūnas savo pasiekė ir, parvilkęs auką atgal į automobilį, rengėsi vilkti ją grindiniu, privėręs plaukus durelėmis. Tačiau draugas tada atsisakė toliau važiuoti.

Šios egzekucijos liudytoja tapusią kitą automobilyje buvusią merginą, pamačius teismo narve A.Kalasiūną, ištiko isterijos priepuolis. „Negaliu net būti vienoje patalpoje su juo“, - verkė ši nepilnametė, taip pat prašydama pagarsinti jos ikiteisminio tyrimo metu duotus parodymus.

Pati nukentėjusioji – 25-erių metų vienos Kauno finansinės firmos buhalterė teisme teigė atlaikiusi tada apie 200 A.Kalasiūno smūgių bei spyrių. Ji iki šiol sapnuoja išgyventą košmarą bei blogai girdi viena ausimi, nes buvo trūkęs šios būgnelis. Be to, pradėjo bijoti žmonių. Ji prašo iš teisiamojo, kuriuo niekaip negalėjo atsikratyti ir nukentėjo dėl to, kad neapsikentus jo pavydo bei smurto priepuolių, nusprendė galutinai palikti, 30 tūks. eurų moralinio atlygio.

Fotografavo ir save

Tuo tarpu A.Kalasiūnas teisme dėjosi ne tik kazanova, bet ir meilės kankiniu.

„Ne kartą, kai kankino baisi meilė, verkiau kruvinomis ašaromis. Turiu ir bliaunančio nuotraukų“, - teigė jis, pasakodamas, kokius esą teko patirti išgyvenimus, kovojant dėl jį teisiamųjų suolan pasodinusios draugės prielankumo.

Neva, kartą užklupusi jį su kita, meiliai zuikučiu vadinta draugė liepė jam klūpomis šliaužioti po balas ir nuolat spardė į galvą. Jis sutikęs su viskuo, kad tik ši atleistų. Net nupirko, jos reikalavimu, naują automobilį. Prieš tai buvo nupirkęs dar kelis, kaip ir mobiliuosius telefonus, bet jai vis nepatiko arba modelis, arba spalva.

A.Kalasiūnas naudojosi tuo, kad ir nukentėjusioji paprašė leisti jai nedalyvauti teismo procese, todėl negali nieko paneigti. Pasakodamas apie ją kokią nors bjaurastį, teisiamasis vis, lyg tarp kitko,  pabaigdavo: „Bet čia – ne esmė“.

Juokingos pastangos

Jo parodymai kėlė sunkiai suvaldomą šypsnį beveik visiems teismo proceso dalyviams.

„Ne kartą teko nakvoti prie namų pasistatytame automobilyje, nes ji pareikšdavo, kad nori pabūti viena ir miegodavo mano bute“, - toliau dėjosi auka A.Kalasiūnas. Esą egzekucijos, kuria yra kaltinamas, išvakarėse jis po tokio pačio draugės pasiteisinimo netyčia pastebėjo šią kažkur vakare išvažiuojančią. Prieš tai A.Kalasiūnas bandė įteigti neva jo draugė, naudodamasi savo elitine išvaizda, teikė tam tikras paslaugas. Tačiau tądien jam neišlaikė nervai ir jis puolė tikrinti draugės telefoną. Bet tikrai neištrynė jos susirašinėjimo su kitais vaikinais. Esą jam beskaitant tai, šie pranešimai pradėjo dingti patys – greičiausiai juos trynė kažkas paprašytas draugės.

„Dievas galėjo mane nubausti tik už vieną dalyką – kad esu tamsaus gymio, todėl ir kitokio kraujo, lemiančio polinkį į svetimoteriavimą. Neatsilaikau prieš blondines“, - maivydamasis gražbyliavo A.Kalasiūnas, taip įsijautęs į kuriamą vaidmenį, kad net pradėjo keiktis, dėl ko buvo teisėjos oficialiai įspėtas, jog gali būti pašalintas iš teismo posėdžių salės.

Galiausiai pati teisėja buvo priversta nutraukti jo monologą, nes atėjo pietų laikas. O konvojui nenuvežus A.Kalasiūno pavalgyti, jam būtų suteikta dar viena puiki proga sukurpti eilinį skundą apie esą pažeidžiamas jo kaip teisiamojo teises.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų