Sukčius pergudravo pats save: neišgelbėjo nei slapstymasis, nei kitos gudrybės

  • Teksto dydis:

Šiąnakt pagaliau į Lietuvą parskraidintas penkerius metus Kauno policijos ieškotas ir tik po vienerių metų bylinėjimosi tėvynei išduotas 32-ejų K.K., paskui kurį velkasi ne vienos bylos dėl sukčiavimo šleifas. Vienoje iš jų jau kitais metais turėjo sueiti senatis.

Su antrankiais į Lietuvą paskraidinto K.K. paieška buvo paskelbta dar 2013-ųjų rudenį, kai jis pasislėpė nuo Kauno, Vilniaus bei Šiaulių teismų nuosprendžių, paskelbtų jam dėl sukčiavimo bei dokumentų klastojimo bendrininkų grupėje.

Yra pagrindo įtarti, kad per tuos penkerius slapstymosi ir dar dvejus metus trukusio bylinėjimo su Europos arešto orderį 2016-aisiais jam išdavusia Lietuva bei tai vainikavusio Jungtinės Karalystės sprendimo išduoti jį paieškos iniciatoriams sprendimo įgyvendinimo K.K. jau būtų minėtų teismų jam skirtas bausmes ir atlikęs.

Jau nekalbant, kiek jam kainavo bandymas išvengti baudžiamosios atsakomybės. Sulaikius K.K. 2018-aisiais Londone, paaiškėjo, kad dešiniosios akies, anot jo paiešką inicijavusio Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato, neturintis bėglys bandė slėptis su kito panašų neįgalumą turinčio asmens dokumentais. Tik pastaraisiais – trejais metais už jį vyresnis ir neturi kairiosios akies.

Dar bandė spardytis iš paskutiniųjų K.K. ir po sulaikymo. Ir net apskundęs priimtą sprendimą dėl jo išdavimo Lietuvai, dar buvo paleistas už užstatą. Tačiau, visa tai baigėsi šios nakties skrydžiu iš Londono į Lietuvą su Kauno policijos palyda.

O tėvynėje jo laukia ne tik įkalinimas pagal jau minėtų Lietuvos teismų nuosprendžius. Bet ir dar vienas ikiteisminis tyrimas, kurį Kauno teisėsaugininkai pradėjo dar 2014-aisiais. Buvę K.K. bendrininkai šioje dėl sukčiavimo iškeltoje byloje jau nuteisti. O jam senatis dėl inkriminuojamų nusikaltimų turėjo sueiti 2021-aisiais. Šioje byloje K.K. įtariamas kartu su bendrininkais įvairių įmonių, kurių direktoriais buvo specialiai šiuo tikslu surasti asocialūs asmenys, vardu pirkę iš bankų lizingu prabangius automobilius. O vėliau juos parduodavę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KKD

KKD portretas
Kaunadienės daunams, dabar pagalvokit, ką pisa kažkoks KK, kuris kažkur nuo kažko slapstėsi, kažkaip kažkur pagavo, ir dabar taršys. Tai parašykit kad Kėdainių rajone, Pimpalauskų kaime, Jonas semdamas vandenį, pakabino ir dumblo. Įdomu, ar ne?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių