Pereiti į pagrindinį turinį

Galimi Agurko apsaugininko žudikai įtariami ne vienu nusikaltimu

2018-08-01 14:55
DMN inf.

Kruvinu išpuoliu Šilainiuose, per kurį buvo nušautas buvęs Agurkinių gaujos lyderio Sauliaus Velečkos apsaugininkas Deimantas Bugavičius, įtariami kaimyninių Baltijos valstybių nusikalstamo pasaulio atstovai buvo išduoti Lietuvai pagal Europos arešto orderį. Kas jie tokie, mūsų teisėsaugininkai nustatė jau šių metų pradžioje.

Kaip jau rašyta, du įtariamieji šia žmogžudyste buvo perduoti Lietuvai vasarį.

Tačiau šį nusikaltimą tiriantys Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai, vadovaujami Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorų, buvo linkę tai nutylėti dėl tyrimo sėkmės. Tai, kad įtariamųjų ratas gali plėstis, neatmetama iki šiol. Žmogžudystės užsakovai dar ieškomi.

Įtariamieji D.Bugavičiaus nužudymu buvo sulaikyti užsienyje, tačiau ne Švedijoje, kaip pranešė vienas interneto portalas. 

Vilniaus apylinkės teismas, vasarį leidęs suimti juos trims mėnesiams, pasibaigus šiam terminui jį pratęsė dar tokiam pačiam laikui. Tačiau ir pratęstas suėmimo terminas šį mėnesį jau baigiasi. 

Dėl tos pačios iš mirties taško pajudėjusio ikiteisminio tyrimo sėkmės nekomentuojama ir, dėl ko buvo nušautas už savavaldžiavimą bei turto prievartavimą teistas D.Bugavičius. Du kartus teistas ir vienas iš įtariamųjų šiuo nusikaltimu, nors, kaip patikslinta, savo šalies teisėsaugai žinomi jie abu. 

Kaip jau rašyta, mirtini šūviai 27-erių D.Bugavičių pakirto paskutinėmis 2015-ųjų lapkričio 6-osios minutėmis – prie jo nuomoto kotedžo Šilainiuose, Šėtos gatvėje.

Jis buvo nušautas automobilyje "Mercedes-Benz", grįžtantis į namus ir sustojęs prie užtvaro. Kartu su D.Bugavičiumi buvusi muzikos grupės „Naujosios pupytės“ atlikėja Vita Jakutienė nenukentėjo tik laimingo atsitiktinumo dėka. 

Vita Jakutienė/M. Vaičiulio(BFL) nuotr.

Automobilis „Renault Megane“, kuriuo, kaip nustatyta, buvo atvykę ne vienu ginklu šaudę nusikaltėliai, po 20 minučių pastebėtas degantis viename netoliese esančios Vėtrungės gatvės kieme. Jis prieš pusmetį buvo pavogtas Prancūzijoje. 

Nuosprendžio už grotų laukiantiems įtariamiesiems, kuriems gresia laisvės atėmimas nuo aštuonerių iki 20 metų arba iki gyvos galvos, pareikšti įtarimai ne tik dėl nužudymo kitų žmonių gyvybei pavojingu būdu, bet ir dėl neteisėto disponavimo ginklais bei šaudmenimis ir turto sugadinimo ar  sunaikinimo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų