Pereiti į pagrindinį turinį

Tragiškos avarijos Šilainiuose atomazga: teismas pasigailėjo kelių gaidelio

2015-01-20 15:39
DMN inf.
L. Jablonskas
L. Jablonskas / Tomo Raginos nuotr.

Aukščiausiasis Teismas šiandien padėjo tašką Šilainiuose pėsčiųjų perėjoje mamą su dukra mirtinai sužalojusio Luko Jablonsko byloje.

Kaip pranešė portalas delfi.lt, trijų teisėjų kolegija nusprendė, kad vos ketverių metų laisvės atėmimo bausme nuteistas L.Jablonskas žuvusiųjų artimiesiems turės sumokėti 72,405 tūkst. eurų (250 tūkst. litų) neturtinės žalos atlyginimą – tiek, kiek iš jo anksčiau buvo priteisęs Kauno apygardos teismas.

Galutinę ir neskundžiamą nutartį paskelbęs teismas atmetė žmonos bei dukros netekusio Valiaus Vaičaičio ir jo advokato Raimundo Jurkos kasacinį skundą, kuriuo prašė baudžiamąją bylą grąžinti nagrinėti iš naujo Kauno apygardos teismui apeliacine tvarka.

Portalas kaunodiena.lt rašė apie 2013 m. liepos 3 d. Baltų pr. įvykusią tragediją. Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad L.Jablonskas važiavo žymiai greičiau, nei galima šioje gatvėje. BMW greitis galėjo siekti 80–100 km/per val. Užkietėjęs kelių gaidelis nė nestabdydamas rėžėsi į per perėją ėjusią 43 metų kaunietę ir devynerių jos dukrą. Pėsčiosios žuvo vietoje.

L.Jablonskas kaltę pripažino, Kauno apylinkės teismo prokuroras prašė jam skirti maksimalią bausmę – aštuonerius metus nelaisvės.

Kauno apylinkės teismas nusprendė, kad L.Jablonskas kalės ketverius metus, o  žuvusios moters sutuoktiniui ir mergaitės tėvui V.Vaičaičiui turės sumokėti beveik 500 tūkst. litų turtinei ir neturtinei žalai atlyginti, o žuvusios moters seseriai ir mergaitės tetai Onai Žilinskienei – 50 tūkst. litų.

"Mūsų nuomone, bausmė L. Jablonskui yra per maža, bet tokie mūsų šalies įstatymai", – tuomet sakė žmoną ir dukrą praradęs V.Vaičaitis.

Pernai Kauno apygardos teismas perpus sumažino neturtinę žalą per tragišką avariją Šilainiuose žuvusios moters ir mergaitės artimiesiems. Šeimą praradusiam V.Vaičaičiui apylinkės teismo priteista 482,736 tūkst. litų neturtinė žala sumažinta iki 200 tūkst. litų. Kita nuosprendžio dalis palikta nepakeista.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų