Žaliakalnio akibrokštas grimzta teisinėje pelkėje

  • Teksto dydis:
Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Dėl tarpukario vilos Perkūno alėjoje griovimo Kauno policija pradėjo vos vieną ikiteisminį tyrimą. Ir tą pagal neteisėtus darbus vykdžiusio asmens prašymą. Visuomenininkų skundai atsimušė tarsi į sieną. Tiesa, sprendimą dar gali pakeisti prokurorai.

Kol kas pradėtas ikiteisminis tyrimas tik pagal neteisėtus griovimo darbus atlikusios įmonės direktoriaus pareiškimą. Šis iš jo buvo priimtas po nufilmuoto ir viešai prieinamo incidento su į įvykio vietą atvykusiu žinomu Kauno architektu Audriu Karaliumi. Šis nesuvaldė savo pykčio dėl to, ką išvydo, ir nuplėšė nuo jo veido apsauginę kaukę bei jį pastūmė.

Kadangi visai tai vyko matant nemažai žmonių, Kauno policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Už tai gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

 

 

Tačiau architektui įtarimas padarius šį nusikaltimą iki šiol nepareikštas. Laukta teismo medicinos ekspertų, pas kuriuos buvo nusiųstas nukentėjusiuoju save laikantis asmuo, išvadų. Neseniai gautas ekspertų atsakymas, kad jokių sužalojimų, susijusių su minėtu įvykiu, jis nepatyrė. Nepaisant to, šią bylą planuojama užbaigti per mėnesį, perduodant ją teismui. Nors teoriškai dar būtų galimas ir susitaikymas.

Audrys Karalius/Vilmanto Raupelio nuotr.

Ikiteisminio tyrimo dėl pradėto vilos griovimo ir tarnybinių pareigų neatlikimo, kurio prašė keli visuomenininkai, tarp jų – ir jau minėtas architektas bei 200 po šiuo reikalavimu pasirašiusių žmonių, Kauno policija nusprendė nepradėti, nes neįžvelgė pareiškime nurodytų nusikalstamų veikų požymių.

"Kauno dienos" žiniomis, kol kas šis praėjusios savaitės sprendimas nėra apskųstas, nors tam duotas tik septynių dienų terminas.

Tačiau minėtą Kauno policijos sprendimą – ar jis teisėtas – dar turi peržiūrėti prokurorai. Tam skirtas dešimties dienų terminas. Ir šią užduotį gavęs prokuroras turėtų priimti sprendimą iki kitos savaitės vidurio. O gal ir anksčiau. "Kauno dienos" žiniomis, prie panašios nuomonės – kad tai civiliniai santykiai – linksta ir prokurorai. Tiesa, jų sprendimą taip pat bus galima apskųsti Kauno apylinkės teismui. O jeigu netenkins ir šio sprendimas – dar ir Kauno apygardos teismui.

Tačiau policija yra pradėjusi administracinės teisenos bylą pagal griaunamos vilos kaimynystėje gyvenančių žmonių skundą. Tokį patį skundą jie parašė ir Kauno miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriui. Kauno policija pradėjo administracinės teisenos bylą dėl nustatytų tvarkymo ir švaros taisyklių pažeidimo. Pirmą kartą už tai gresia įspėjimas arba bauda nuo 20 iki 140 eurų. Už pakartotinį pažeidimą – bauda nuo 140 iki 600 eurų. Ši administracinė teisena pradėta ne prieš konkretų asmenį ar įmonę, o pagal jau minėtą skundą. Kiek ji truks dėl šiandieninės situacijos šalyje neprognozuojama. Tačiau įstatymai leidžia administracinių bylų tyrimuose net iki dvejų metų terminą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klausimas

Klausimas portretas
Tai jeigu esi Karalius vadinasi gali stumdyti zmones ir uz tai jokiu pasekmiu ?

Toks ir architektas

Toks ir architektas portretas
Geda karaliau darai visai bendruomenei

Apsigėdino Karalius

Apsigėdino Karalius portretas
Mušti darbininką ???? Žemas lygis.
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių