Išpuolį patyrusios paauglės tėvas nuo dukros nesitraukia: ji vis dar kenčia skausmus

  • Teksto dydis:

Jau mėnuo kaip tiriama 17-metės iš Jurbarko krašto žiauraus sumušimo ir pasikėsinimo išžaginti byla, ir paauglė vis dar yra medikų globoje. Sunkiai suvokiamo smurto auka tapusi nepilnametė bando atsigauti po sukrečiančių įvykių, po truputį sveiksta po sudėtingos žandikaulio operacijos. Mergina tebėra priversta valgyti per šiaudelį, jai sunku kalbėti, tad dar nėra apklausta.

Palangoje reabilitacijos įstaigoje šiuo metu esanti nepilnametė čia bus iki liepos vidurio, kada vėl numatytas vizitas į Kauno klinikas, portalui kauno.diena.lt pasakojo jos tėvas Dainius.

Gijimo ir emocinio atsigavimo procesas – sudėtingas ir užtruksiantis. Tėvas pasidžiaugė, kad dukros ir psichologinė būklė „gal truputį ir gerėja“.

„Į užsiėmimus eina visus, kurie paskirti, išeinam pasivaikščioti, – apie dukros dienotvarkę pasakojo vyras. 

Anksčiau, anot vyro, paauglė mėgdavo skaityti, rašyti, piešti. Su knygomis draugauja ir sanatorijoje. Randa čia dominančių ir skaito.

Pasiteiravome, kaip jaučiasi pats tėtis. „Nieko, užtenka ir to laiko sau“, – nesiskundė vyras, pridūręs, kad su dukra praleidžia labai daug laiko. „Kartu būnam“, – sakė jurbarkiškis.

Prabilus apie teisinius aspektus, jis sakė klausti advokato, nes pats nieko nežinąs. Galva pilna rūpesčių dėl dukros. Ji tebekenčia fizinį ir dvasinį skausmą. 

Merginai buvo smarkiai pažeista trachėja, išmuštas dantis, sutrupintas žandikaulis, nustatyta stipri kaklo trauma, smegenų sutrenkimas. Ji buvo taip sudaužyta, kad ją buvo sunku atpažinti.

Fizinių sužalojimų padariniai, neguodžia medikai, paauglę lydės dar ilgai, kai kuriuos jaus visą gyvenimą. Psichologiniai padariniai dėl patirto užpuolimo, smurto, pasikėsinimo išžaginti, anot Kauno klinikų psichologų, išlieka daug ilgiau nei fiziniai, neretai taip pat visam gyvenimui.

Jau pirmosiomis dienomis po Tauragės rajone kaimo turizmo sodyboje įvykdyto nusikaltimo žiauriai sumuštai ir bandytai išžaginti merginai sujudo padėti visa Lietuva – surastas teisininkas, surinkta pakankamai pinigų gydymui.

Teigiama, kad abu įtariamojo smurtu tėvai yra įtakingi Jurbarko rajone žmonės. Nusikaltimu įtariamas vaikinas iki šiol savo kaltės nepripažino, nors yra daug liudininkų, mačiusių jį smurtaujant. Gavus pagrįstų duomenų, kad nukentėjusiajai buvo grasinta, reikalaujant tylėti, įtariamajam, kuris kelias dienas buvo laisvas, pritaikytos papildomos kardomosios priemonės – namų areštas ir intensyvi priežiūra užsegant apykoję, siekiant atimti bet kokias galimybes jam prisiartinti prie nukentėjusiosios ar liudytojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Jį reiktų kokiam šeichui eunuchu parduot.

Anonimas

Anonimas portretas
Matosi ,kad vaikinas be rybų nesupranta ir negali suprasti nes tėvai nesugeba parodyti gero gyvenimo pavyzdžio vaikiną reikėtų nubausti taip kaip jis pats tyčiojosi iš merginos kad pajustų ir suprastu kas yra skausmas ,bausti reikia ir tėvelius kad neturi laiko bendravimui su sūnumi .

Siga

Siga portretas
Kas kiek galėjo padėjo. Man abiejų gaila. Jauni, nepilnamečiai. Žurnalistas nieko nežino. Žodį tars teismas.
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių