Žiemos pramogos kauniečiams susuko galvas: kai kuriems teks sumokėti baudas

  • Teksto dydis:

Savaitgalį nemažai žmonių patraukė su vaikais ant kalnų ar pasikinkę rogutes keliavo į miškus ir parkus. Tačiau, panašu, kad žiemos pramogos kai kuriems kauniečiams susuko galvas ir šie pamiršo laikytis galiojančių karantino sąlygų.

Vis dar galioja ribojimas keliauti tarp skirtingų savivaldybių. Į kitą savivaldybę gyventojai gali patekti tik jei turi rimtą priežastį. Tokia laikoma, jei asmuo dirba kitur, turi nekilnojamojo turto, vyksta į laidotuves ar dėl sveikatos problemų. Bet kuriuo atveju išvykstant bei atvykstant į kitas savivaldybes, nei asmuo yra registruotas, jis turi pareigūnams pateikti reikiamus dokumentus.

Tokia tvarka galioja jau beveik mėnesį, tačiau dar ne visi žmonės, vykdami iš Kauno ar į jį, gali pagrįsti kelionės būtinumą. Dėl to policija šimtus automobilių buvo priverstos prie patikros punktų apsukti ir į kitą savivaldybę žmonių neįleido.

Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Odeta Vaitkevičienė portalui kauno.diena.lt nurodė, kad Kauno miesto ir rajono policijos patikros punktuose šeštadienį buvo patikrinta beveik 9,2 tūkst. automobilių. Iš jų 439 apsukti. Sekmadienį patikrinta 3,5 tūkst. transporto priemonių, o į miestą ar Kauno rajoną nepateko 172 automobiliais važiavę žmonės.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Be to, ne visiems žiemos pramogos suteikė džiaugsmo. Aštuoniems asmenims teks pakrapštyti pinigines ir susimokėti už tai, kad karantino metu nesilaikė galiojančių reikalavimų ir buvo ne savo savivaldybėje, automobiliu važiavo kelių šeimos ūkių nariai, pvz. viename automobilio ekipaže buvo jaunimas iš skirtingų šeimų. Šiems asmenims surašyti administracinio nusižengimo protokolai.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bild.de

Bild.de portretas
"Kodėl kontroliuojami iškylautojai, o neapsaugojami senelių namai ?" "Teismo profesoriai draudžia nustatinėti skiepijimo eilės tvarką ". "Kvietimai skiepytis atsiunčia -mi net mirusiems". Daug paradoksų. Vis labiau apeliuojama į žmogaus teisių pažeidimus Vokietijoje.

nu jo nes

nu jo nes portretas
Nes taip nutarė Imoytė, kad maximoi gerai, o gamtoje ant kalniuko nesaugu.

Anonimas

Anonimas portretas
Kaip galima bausti, gal tos šeimos viename ūkyje gyvena?
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių