Kokį nuosprendį išgirs žurnalistės žudikas?

  • Teksto dydis:

Kauno kriminalistai baigė tirti žurnalistės Viltės Stankutės-Butkienės ir jos draugo Giedriaus Pavasario nužudymo bylą. Šiandien byla perduota teismui.

Kauno kriminalistai baigė tirti žurnalistės Viltės Stankutės-Butkienės ir jos draugo Giedriaus Pavasario nužudymo bylą. Šiandien byla perduota teismui.

31 metų V. Stankutė-Butkienė ir 37 metų G. Pavasaris nužudyti praėjusių metų pabaigoje Kauno rajone, Giraitėje. Gruodžio 29 d., nepraėjus nė parai nuo dvigubos žmogžudystės, Kaišiadoryse sulaikytas įtariamasis – buvęs moters gyvenimo draugas Nerijus Kalaušis.

Iki šio kraupaus nusikaltimo 36-erių metų vyras jau buvo šešis kartus teistas. Įtariamasis ir žurnalistė apie pusmetį draugavo, tačiau prieš porą savaičių jų keliai buvo išsiskyrę dėl ūmaus N. Kalaušio būdo.

Tuoj po įvykdyto nusikaltimo N. Kalaušis socialiniame tiklapyje paskelbė atsisveikinimo žinutę draugams. Tačiau nusikaltimą tiriantys pareigūnai buvo linkę abejoti tokiu įtariamojo pasirinkimu. N. Kalaušio paieškai buvo mestos didžiulės pajėgos.

Po pirminės apklausos teisme žudikas ašarojo dėl susigadinto gyvenimo. Vedamas iš teismo posėdžių salės, jis ignoravo žurnalistų klausimus ir juos apspjaudė.

Įtariamajam gresia laisvės atėmimas nuo aštuonerių iki 20 metų arba laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

V. Stankutė-Butkienė iš santuokos su pirmuoju vyru augino 7 metų dukrelę. Pastaraisiais metais ji buvo žinoma kaip projektų „24 valandos“, „TV Pagalba“ žurnalistė.

Moteris amžinojo poilsio atgulė Karmėlavos kapinėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių