Nevyriškas išsisukinėjimas

  • Teksto dydis:

Sirgti – nevyriška, bent jau toks stereotipas gajus mūsų visuomenėje. Turbūt dėl to nemažai vyrų drovisi kalbėti apie ligas, ypač tokias kaip šlapimo nelaikymas. Jie tyliai kenčia, vengia viešumos, o tai dažniausiai baigiasi nerimu ir depresija. Užuot suėmę save į rankas ir iš esmės sprendę situaciją, vyrai nepripažįsta savo būklės ir bando išsisukti pačių sugalvotais sprendimo būdais. Jie imasi priemonių, kurios lengviausiai pasiekiamos – naudoja tualetinį popierių ar vienkartines servetėles, moterų higieninius įklotus, taip pat bando dažnai keisti apatinius, nuolat nešiojasi atsargines kelnaites.

Tačiau tokie sprendimo būdai nėra itin efektyvūs, todėl vyrai galiausiai praranda pasitikėjimą savimi. Galbūt iš šio pasakojimo jau atpažįstate save arba savo artimąjį?

Kalbiname slaugos konsultacijų centro vadovę slaugos magistrę Neretą Stanislovienę – ji atsakys, kokių yra vyrams skirtų būdų išlaikyti kontrolę ir gyventi visavertį gyvenimą susidūrus su šlapimo nelaikymu.

Mano vyras po prostatos operacijos nelaiko šlapimo, dėl to labai išgyvena. Gydytojas tikina, kad tai laikina. Tačiau ką daryti dabar? Marijona, 54 metai.

Sprendimas labai greitas ir paprastas – įklotai vyrams, ne tik sulaikantys nemalonų kvapą, greitai ir patikimai sugeriantys šlapimą, bet ir išsiskiriantys itin diskretišku vyrišku dizainu. Šie įklotai atitinka vyro anatomiją. Dėl išgaubtos formos įklotas gerai priglunda, o lipni juostelė išlaiko jį reikiamoje vietoje – niekas nepastebės jo po drabužiais. Drąsiai eikite į artimiausią vaistinę ir vaistininkas padės išsirinkti tinkamus įklotus pagal dydį ir reikiamą sugerties laipsnį.

Tėvukas gyvena vienas. Atvykusi jo aplankyti jaučiu keistai nemalonų kvapą namuose. Supratau, kad yra bėdų dėl šlapimo nelaikymo. Išskalbiu visus drabužius, patalynę, bet atvykus kitą kartą – vėl tas pats. Tėvukas nesileidžia į kalbas apie tai. Kaip jam padėti? Julija, 49 metai.

Vyrams daug sunkiau nei moterims pripažinti, kad jie praranda kontrolę. Todėl būtina apsišarvuoti kantrybe, drąsiai kalbėti apie susidariusią situaciją ir neleisti pasiduoti vyraujantiems tabu. Jeigu skauda dantį, mums gi ne gėda kreiptis į gydytoją, tai kodėl turėtų būti gėda esant šlapimo nelaikymui? Labai svarbu, kad vyrai suprastų, jog tik ieškodami pagalbos jie išlaikys kontrolę savo rankose.

Rekomendacijos:

• Kalbėkite apie problemą kantriai ir dėmesingai. Papasakokite apie vyriškus įklotus, kurie padės kontroliuoti situaciją. Žodis „įklotas“ kartais baugina, nes dažniausiai siejamas su moterimis. Tačiau vyriški įklotai ir kitos sugeriančios priemonės pritaikytos vyrų anatomijai, idealiai atkartoja kūno formas, todėl gerai priglunda ir yra nematomi po drabužiais. Duokite jam laiko apie tai pagalvoti.

• Nupirkite skirtingų dydžių ir sugerties įklotų pabandyti. Būdamas vienas tikrai įsidrąsins, pabandys ir, neabejoju, pasijus patogiai ir saugiai.

• Naudojant įklotus, skirtus šlapimo nelaikymo problemoms kontroliuoti, išnyks ir nemalonus kvapas. Intymiai higienai užtikrinti ir kvapams kontroliuoti patariama papildomai naudoti odos valymo putas. Toks minimalus kvapų kontrolės rinkinys padės greitai pamiršti nemalonius kvapus namuose.

• Kreipkitės į gydytoją. Jis padės nustatyti tikslias šlapimo nelaikymo priežastis ir paskirs gydymą. Daugiau informacijos www.sidabra.lt arba nemokama linija 8 800 00226 – atsakymai į visus klausimus apie šlapimo nelaikymą ir slaugą.


Šiame straipsnyje: SIDABRA

NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesidrovėkite,

Nesidrovėkite,  portretas
ypač kai numirštate...

Monika

Monika portretas
Mano vyrui prieš 15 metų operuota prostata. Liekamasis reiškinys- šlapimo nelaikymas. Perkam įklotus. Kartais pagalvoju, kodėl nėra kompensacijos. Senjorams tai gana brangu. Gaudom akcijas, kai jie pigesni. Vaistinėje patarė kreiptis į urologą, nes jis gali išrašyti kompensuojamus įklotus. Bandysim. Kodėl mums iki šiol niekas to nesakė?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių