Vyriausybėje apdovanoti Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų nariai

  • Teksto dydis:

Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas Zigmantas Dargevičius Vyriausybėje vykusioje apdovanojimų ceremonijoje įteikė apdovanojimus rūmų nariams: sidabrinės „Darbo žvaigždės“ garbės ženklą – UAB „Kautra“ generaliniam direktoriui, Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų tarybos nariui Linui Skardžiukui bei Lietuvos eksporto prizą – žemės ūkio kooperatyvui „Pienas LT“.

Apdovanojimų ceremonijoje taip pat dalyvavo Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų viceprezidentai Vydas Damalakas, uždarosios akcinės bendrovės „Omniteksas“ valdybos narys ir Dr. Mindaugas Misiūnas, Kauno kolegijos direktoriaus pavaduotojas, rūmų tarybos nariai Prof. dr. Eugenijus Valatka, Kauno technologijos universiteto rektorius ir Evaldas Sauliūnas, uždarosios akcinės bendrovės „Kauno stiklas“ direktorius ir akcininkas. Renginyje taip pat dalyvavo ir „Lietuvos eksporto prizą 2019“ pelniusios ŽŪK „Pienas LT“ pardavimų ir rinkodaros padalinio vadovas Ramūnas Juškauskas.

„Lietuvos eksporto prizo“ apdovanojimai kasmet organizuojami nuo 2001 metų. „Lietuvos eksporto prizą 2019“ šiemet pelnė penkios kompanijos. Laureatu išrinktas ir vyriausybėje apdovanotas Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų narys žemės ūkio kooperatyvas „Pienas LT“, sėkmingai pasirinkęs orientaciją į aukštos pridėtinės vertės pieno baltymų produktus ir biotechnologijas bei pernai eksportą auginęs 31% iki 64 mln. EUR. Apdovanojimą Vyriausybėje atsiėmė ŽŪK „Pienas LT“  generalinis direktorius Mantas Rudaitis.

Laureatus apdovanojęs Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis teigė, kad eksportas yra pagrindinis mūsų šalies variklis, kuriam sušlubavus realybė būtų mažiau džiuginanti nei rodo naujausia šalies statistika. „Džiaugiuosi, kad nepaisant neeilinių iššūkių, mūsų verslui atsivėrė ir naujos galimybės, kuriomis pasinaudoja iniciatyvios, mąstančios ir veržlios įmonės“, – sakė premjeras.

Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacija taip pat garbės ženklais – Sidabrinėmis „Darbo žvaigždėmis“ – apdovanojo prie rūmų veiklos bei ekonominės ir investicinės aplinkos gerinimo pernai labiausiai prisidėjusius narius bei partnerius. Darbo žvaigždės apdovanojimas pirmą kartą buvo įsteigtas dar 1939 m. Tai aukščiausias Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų apdovanojimas, prieškario metu turėjęs valstybės ordino statusą. Šiuolaikinės LPPARA „Darbo žvaigždės“ teikiamos nusipelniusiems šalies regionų verslininkams ir asmenims, ženkliai prisidėjusiems gerinant verslo sąlygas šalyje. Sidabrine „Darbo žvaigžde“ Vyriausybėje apdovanotas Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų narys, UAB „Kautra“ generalinis direktorius Linas Skardžiukas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių