Pereiti į pagrindinį turinį

Britų turistams - vis įmantresnės vilionės

2006-08-25 00:00

Pigiai į Lietuvą atvykę jaunuoliai Lietuvoje ieško audrinančių pramogų, o Kaune neužsibūna

Pigiai į Lietuvą atvykę jaunuoliai Lietuvoje ieško audrinančių pramogų, o Kaune neužsibūna

Į Kauną pradėjus skraidyti “Ryanair” lėktuvams, smarkiai padaugėjo į Lietuvą atvykstančių britų turistų. Keliones rengiančios agentūros neriasi iš kailio norėdamos įtikti klientams.

Pasitiko seksualios merginos

Praėjusią savaitę atvykusieji į Kauno oro uostą negalėjo nepastebėti dviejų seksualiai apsirengusių merginų, kurios laukė lėktuvo keleivių. Baltomis trumpomis suknelėmis su raudonais kryžiukais ant krūtinės vilkinčios merginos priėjo prie lagaminais nešinų vaikinų būrio ir su jais pasisveikino. Paskui jos palydėjo vyrukus į ilgą juodą limuziną.

“Mes panašios į striptizo šokėjas? Baikite, mes esame verslininkės”, - kikeno merginos, paklaustos, kodėl taip apsirengusios. Jos paaiškino, kad atstovauja britų firmai “Baltic Holidays”, kuri rengia keliones į Lietuvą, ir yra gidės.

Tą pačią dieną prie oro uosto stovėjo dar du balti limuzinai, į kuriuos sulipo apie 30 britų turistų, atvykusių pasilinksminti į Lietuvą. Jų krepšiai buvo sudėti į kitą automobilį, ant kurio matėsi Vilniaus striptizo klubo “Old Town” reklama. “Iš karto į striptizą? Ne, iš pradžių juos vešiu į viešbutį”, - juokėsi vairuotojas.

“Labai įdomu: šitie anglai atskrenda su pigių skrydžių bendrove, tačiau paskui išsinuomoja limuzinus”, - stebėjosi taksistai.

Kaunui nelieka laiko

“Ko mes čia atvykstame? Žinoma, kad pasilinksminti. Čia buvo jau ne vienas mano draugas ir pasakojo, kad pas jus viskas pigu. Be to, čia yra daug gražių merginų”, - sakė Akselis, kartu su būriu bičiulių pirmą kartą atvykęs į Lietuvą.

Jis teigė, kad Kaune neviešės. “Važiuojame į Vilnių. Ten būsime tris dienas. Galbūt liks laiko truputį susipažinti ir su Kaunu, jeigu nebūsime per daug pavargę”, - kvatojo Akselis.

Anot jo, prieš kelionę turizmo agentūroje sakė, kad su dauguma lietuvių galima susikalbėti angliškai. “Tai smagu”, - mano jis.

Yra dar smarkesnių

Kauno turizmo informacijos centro (TIC) vadovas Sigitas Sidaravičius teigė, kad “Ryanair” lėktuvuose, skrendančiuose į Kauną, britų nuolat daugėja. “Jau nuo kovo mėnesio jie užima beveik pusę vietų. Kaip teigia “Ryanair” atstovai, lėktuve būna užimta 93 proc. vietų. Todėl aviakompanija nori dažniau skraidyti į Kauną”, - sakė jis.

Kauno TIC skyriaus oro uoste darbuotoja Evelina Giržadaitė sakė, kad pirmą kartą matė, kad britų turistai būtų pasitinkami su limuzinais ir merginomis. “Ir anksčiau mačiau įvairiai apsirengusių turistus pasitinkančių asmenų, bet taip dar nebuvo”, - teigė ji.

E.Giržadaitė teigė, kad daugelis jaunų britų į Lietuvą atvyksta pasilinksminti, pavyzdžiui, švęsti bernvakarių. “Todėl jie atitinkamai ir pasitinkami. Ne tik britai ieško panašių pramogų. Jauni italai, ispanai manęs iš karto klausia, kur rasti barų su daug gražių merginų”, - sakė TIC darbuotoja.

Oro uoste TIC atidarytas tikintis, kad pavyks pritraukti daugiau turistų likti Kaune, tačiau tai sunkiai sekasi. Anot E.Giržadaitės, dauguma britų iš oro uosto vyksta į Vilnių, o grįždami namo Kaune dažniausiai praleidžia tik vieną dieną.

Gidės ar palydovės?

Angliškai kalbančius turistus lydinti Vilniaus gidė Virginija Anskaitienė teigė, kad jauni britai, apžiūrėję Vilnių, Kauną ar Trakus, visuomet nori ir pramogų. “Jie ieško naktinių klubų ir merginų”, - sakė ji.

V.Anskaitienė sakė nenorinti seksualiai apsirengusių merginų vadinti gidėmis. “Jos yra, kaip teisingiau pasakius, palydovės, kurios kartu dalyvauja pramogose. Gidų gildijos nariai tokiais dalykais neužsiima”, - sakė ji.

Neseniai spaudoje rašyta, kad viena Vilniaus turizmo bendrovė pageidauja tik patrauklių gidžių darbui su užsieniečiais. “Jei jūs esate išvaizdi, studijuojanti ar jau turinti universitetinį išsilavinimą mergina, gerai mokanti bent vieną užsienio kalbą, mylinti Vilnių, mes siūlome įdomų darbą laisvu nuo studijų ar pagrindinio užsiėmimo metu”. Tokį skelbimą buvo pateikusi gidų agentūra “Pretty Guide” savo interneto svetainėje. Tai užkliuvo kitoms gidėms, kurios pasijuto esančios diskriminuojamos dėl amžiaus ir išvaizdos.

Sostinės nenusiaubia

Vilniaus turizmo informacijos centro darbuotojai pasakojo, kad į sostinę atvykę jauni britai dažniausiai ieško aktyvaus laisvalaikio ir kitokių pramogų.

Sostinės striptizo klubų atstovai teigė, kad britai elgiasi gana santūriai. “Jie dažniausiai ramiai stebi pasirodymus, nekelia problemų. Visai kitaip su italais, jie kur kas smarkesni. Jiems blondinė ir dar pusnuogė - tai o-jo-joj”, - nusijuokė vieno klubo administratorė.

Vilniaus 3-iojo policijos komisariato, kuris prižiūri tvarką senamiestyje, viršininkės pavaduotojas Gediminas Vidžiūnas teigė, kad britai išsiskiria iš kitų turistų.

“Juos lengva pastebėti kavinėse, baruose, nes jie visada elgiasi triukšmingai, iššaukiančiai. Tačiau negalėčiau pasakyti, kad dėl to mums kyla daug rūpesčių, jie tikrai nesiaubia miesto. Į komisariatą tenka pristatyti įvairių tautybių triukšmadarius, chuliganus. Britus Vilniuje domina tik barai, klubai ir alus”, - mano pareigūnas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų