Pereiti į pagrindinį turinį

Dujos artėja prie Kulautuvos

2006-09-19 00:00

Penki partneriai įsipareigojo miestelį dujofikuoti jau kitąmet

Penki partneriai įsipareigojo miestelį dujofikuoti jau kitąmet

Kauno rajono kurortinio Kulautuvos miestelio gyventojams vėl suteikta viltis pagaliau turėti dujas. Praėjusią savaitę pasirašyta penkių partnerių sutartis, kuria įsipareigota jau 2007 metais prie dujotiekio tinklo prijungti naujus vartotojus.

Sutartį dėl dujotiekio įrengimo pasirašė AB “Lietuvos dujos” Kauno filialas, Kauno rajono savivaldybė, UAB “GB projektai”, Kauno apskrities viršininko administracija, atstovaujama Kulautuvos vaikų tuberkuliozės ligoninės ir Kauno medicinos universiteto klinikos (KMUK).

Planuojama nutiesti 9,5 km vidutinio slėgio dujotiekio trasą nuo Bubių kaimo dujų paskirstymo stoties iki Kulautuvos. Projekto vertė - apie 1 mln. 550 tūkst. litų. Didžiausia investicijų dalis teko privačiai struktūrai - UAB “GB projektai” dujotiekiui tiesti skirs apie 600 tūkst. litų. Kauno rajono savivaldybė prisidės apie 300 tūkst. litų. KMUK į dujotiekį investuos apie 150 tūkst. litų, o Kulautuvos vaikų tuberkuliozės ligoninė - 130 tūkst. litų.

“Lietuvos dujos” iki 2007 m. 1-ojo ketvirčio parengs Kulautuvos gyvenvietės dujofikavimo specialųjį planą ir techninį projektą. Bendrovė taip pat planuoja skirti apie 420 tūkst. litų dujotiekio tinklui tiesti. “Lietuvos dujos” ateityje žada papildomai investuoti į Kulautuvos gyvenvietės dujų tinklų plėtrą prijungdama naujus vartotojus.

Anot AB “Lietuvos dujos” Kauno filialo direktoriaus Rimanto Veriko, dujotiekio trasa bus tiesiama Kulautuvos miestelio Kranto gatve ir pasieks Kulautuvos vaikų tuberkuliozės ligoninę, vaikų darželį, vidurinę mokyklą, seniūniją ir KMU priklausantį pastatą Akacijų gatvėje. Anot jo, prie dujotiekio trasos nekils jokių sunkumų jau 2007 metais prisijungti ir miestelio gyventojams.

“Tai pirmasis toks projektas, kurį įgyvendiname ne vieni, o su patikimais partneriais. Tegul tai bus gražus pavyzdys, kuriuo ateityje galėsime pasekti norėdami dujofikuoti ir kitas Kauno rajono gyvenvietes”, - teigė Kauno rajono savivaldybės administracijos direktorius Valerijus Makūnas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų