Pereiti į pagrindinį turinį

Internete — dovanų pirkimo metas

2007-12-17 00:00

Prieš didžiąsias metų šventes gundančių pasiūlymų daugėja ne tik prekybos centruose, bet ir internete, kurio teikiamos galimybės vilioja vis daugiau lietuvių.

Prieš didžiąsias metų šventes gundančių pasiūlymų daugėja ne tik prekybos centruose, bet ir internete, kurio teikiamos galimybės vilioja vis daugiau lietuvių.

Eglutės neišėjus iš namų

Bendrovė „TBA projektai“ pasiūlė įsigyti kalėdinių eglučių internetu. Svetainėje www.greitoseglutes.lt galima išsirinkti tikrą pageidaujamo dydžio eglutę ir atsiskaityti už prekes iš anksto. Anot projekto vadovės Rasos Baltušytės, tokia paslauga Lietuvoje siūloma pirmą kartą. Kol kas internetu eglučių gali užsisakyti tik Vilniaus ir Kauno bendrovės.

„TBA projektai“ siūlo įsigyti dviejų skirtingų rūšių - paprastųjų ar sidabrinių - įvairių dydžių eglučių su vazonėliais ar be jų.

„Šiek tiek nustebino šio projekto populiarumas. Manau, kad labiausiai bendroves patraukė tai, kad nereikia niekur važiuoti ieškoti eglučių, nereikia rūpintis transportu joms atvežti. Nuo kitos savaitės ketiname pasiūlyti eglutes ne tik įmonėms, bet ir privatiems asmenims, nes tokie klientai taip pat labai domisi mūsų eglutėmis“, - sakė R.Baltušytė. Bendrovė tiekia eglutes iš Kauno rajone esančio medelyno.

Dovanos likusiems tėvynėje

Lietuviai, gyvenantys užsienyje, dovanas ar prekes savo artimiesiems Lietuvoje gali pirkti internetu. Tai pasiūlė ir internetinės prekybos portalas www.bizzon.lt, kuris per pirmąjį veiklos mėnesį sulaukė kelių dešimčių užsakymų iš užsienyje gyvenančių lietuvių.

Pasak bendrovės „Arvarus“ prekybos vadovo Mariaus Galadausko, užsakymai adresuojami Lietuvoje gyvenantiems giminaičiams. Jo teigimu, dauguma užsakymų ateina iš Airijos, Didžiosios Britanijos, Vokietijos, Ispanijos, Norvegijos bei JAV.

„Dažniausiai perkamos dovanos žmonoms, vaikams, tėvams. Pagal žmogaus pirkinį galima pasakyti kokio amžiaus yra perkantis žmogus. Jaunesni žmonės linkę dovanoti brangesnes dovanas tėvams ar seneliams, kaip ir sutuoktiniai Lietuvoje likusioms poroms“, - sakė M.Galadauskas. Tačiau pasak jo, didžiausią dalį pardavimų sudaro nedidelės prekės ar dovanėlės, tarp kurių populiariausi – žaislai. „Žaislus labiau mėgsta pirkti vyresni vyrai, greičiausiai Lietuvoje likusiems vaikams“, - teigė M.Galadauskas.

Interneto parduotuvėje atsiskaityti už prekes galima per bankų internetinės bankininkystės sistemas, kreditinėmis kortelėmis ar banko pavedimu. Prekės pasieks pirkėjus per 3-7 dienas, priklausomai nuo pirkėjo gyvenamosios vietos.

Kalėdų senelio laiškai

Svetainėje http://kaledu-senelis.lt/ vaikai gali siųsti virtualius laiškus Kalėdų seneliui. Tačiau iš pradžių šią svetainę turėtų aplankyti ir joje užsiregistruoti mažųjų tėvai. Jie ten įveda savo elektroninį paštą, kuriuo paskui gauna vaikų laiškus, adresuotus Kalėdų seneliui.

Vienas visiškai nekomercinio projekto sumanytojų Jonas Jasas sakė, kad per dieną kartais svetainėje užsiregistruoja iki 2000 žmonių. Registruotis ir spausti nuorodą „leisti“ reikia tame kompiuteryje, iš kurio vaikas rašys laišką Kalėdų seneliui.

Jis pridūrė sulaukęs netikėtos padėkos iš viešosios įstaigos „Kalėdų senelio laiškai“. „Jai talkinantys savanoriai atsako į vaikų siųstus popierinius laiškus Kalėdų seneliui. Pernai jie turėjo parašyti 11 tūkstančių laiškų, ir tikisi, kad šį krūvį šiemet mes sumažinsime“, - nusijuokė J.Jasas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų