Pereiti į pagrindinį turinį

Kainos vis dar pučiasi

2008-11-12 09:00
Kainos vis dar pučiasi
Kainos vis dar pučiasi / Aliaus Koroliovo nuotr. Kas­die­ny­bė: mais­to pre­kės, nors ir ne to­kiu tem­pu kaip prieš me­tus, bet dar brangs­ta.

Pabrangus būsto išlaikymui bei maistui ir gėrimams, spalį, palyginti su rugsėju, vartojimo prekių ir paslaugų kainos ūgtelėjo dar 1 proc.

Metinė infliacija (spalį, palyginti su praėjusių metų spalio mėnesiu) buvo 10,5 proc., vidutinė metinė (dvylika paskutinių mėnesių, palyginti su ankstesniais dvylika mėnesių) - 10,8 proc.

Statistikos departamento duomenimis, spalį vartotojų kainų pokyčiui didžiausios įtakos turėjo 5,2 proc. pabrangęs būstas, vanduo, elektra, dujos ir kitas kuras, 0,9 proc. - maisto produktai ir nealkoholiniai gėrimai ir 3,2 proc. atpigusios transporto grupės prekės ir paslaugos.

Metinės infliacijos lygį daugiausia lėmė 12,5 proc. pabrangę maisto produktai ir nealkoholiniai gėrimai, 21,3 proc. - būstas, vanduo, elektra, dujos ir kitas kuras, 10,3 proc. - transporto grupių prekės ir paslaugos ir 3,9 proc. atpigę drabužiai ir avalynė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų