Pereiti į pagrindinį turinį

Karas dėl atliekų persikėlė į teismą

2006-07-15 00:00

Miestas įsivėlė į antrą bylą su “Rubicon” grupės įmonėmis

Miestas įsivėlė į antrą bylą su “Rubicon” grupės įmonėmis

Konfliktas tarp Savivaldybės bendrovės “Kauno švara” ir Centro seniūnijos namų administravimo konkursą laimėjusios bendrovės “Žaidas” pasiekė teismą. Vakar teismas neleido vykdyti konkurso dėl buitinių atliekų surinkėjo išaiškinimo.

Konkursas sustabdytas

Centro seniūnijos daugiabučių namų administratorės “Žaidas” paskelbto konkurso buitinėms atliekoms surinkti nugalėtojai nepaskelbti, nes tam sutrukdė teismo antstoliai. Kauno savivaldybė, kuriai priklausanti įmonė “Kauno švara” turi miesto buitinių atliekų surinkimo monopolį, kreipėsi į teismą. Ji paprašė skirti laikinąsias apsaugos priemones, todėl vokai su konkurso dalyvių pasiūlymais liko neatplėšti.

“Siekdami užtikrinti konkurenciją buitinių atliekų rinkoje ir pasiūlyti palankiausias kainas, mes skųsime šią teismo nutartį. Savivaldybės nutarimas monopolizuoti atliekų rinką, kuriuo remdamiesi valdininkai kreipėsi į teismą ir sustabdė konkursą, Konkurencijos tarnybos anksčiau yra pripažintas ydingu ir keistinu. Todėl neabejojame, kad teismo procesą pavyks laimėti. Tuomet atplėšime konkurso vokus ir jo laimėtoja galės imtis darbų”, - sakė “Žaisdą” valdančios bendrovės “City Service” generalinis direktorius Žilvinas Lapinskas.

Bendrovei ketina suteikti daugiau laisvės

Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Robertas Stanionis sakė, kad susidarė dviprasmiška situacija.

“Kauno švara” be Tarybos leidimo negali dalyvauti jokiuose konkursuose ir savavališkai keisti savo įkainius. Jeigu dabar “Kauno švara” dalyvautų konkurse, ji neabejotinai pralaimėtų, nes konkurentai žino Savivaldybės nustatytus tarifus. Todėl “Kauno švara” paprašė atidėti konkursą iki to laiko, kai galės pati nustatyti tarifus ir dalyvauti konkurse. Manau, kad Taryba galės priimti atitinkamą sprendimą”, - sakė R.Stanionis.

Anot “City Service” išplatinto pranešimo, konkurse dalyvavo dvi bendrovės - “Tonsmeier” grupės narė Alytaus įmonė “Dzūtra” ir “Rubicon group” narė bendrovė “Vienituras”.

Konkurso dalyviams sutikus žodžiu atskleisti savo pasiūlymus, paaiškėjo, kad “Dzūtros” siūloma 12,85 lito be PVM už vieną kubinį metrą atliekų kaina yra palankiausia gyventojams. Tai beveik 1 litu mažiau vienam kubiniam metrui už 6 metus galiojusį Kauno savivaldybės įmonės “Kauno švara” taikytą 13,82 lito tarifą. “Vienituras” pasiūlė 13,2 lito be PVM už vieną kubinį metrą atliekų kainą ir liko antroje vietoje. “Kauno švara” atsisakė konkurse dalyvauti ir jį laiko neteisėtu.

Sutartis įpareigojo rengti konkursą

Pasak Ž.Lapinsko, buitinių atliekų konkursą paskelbusi bendrovė “Žaidas” sulaukė Savivaldybės ir jos valdomos bendrovės “Kauno švara” reikalavimų nutraukti konkursą ir grasinimų teismais. “Tačiau rengti konkursus dėl buitinių atliekų išvežimo esame įpareigoti “City Service” ir “Žaido” su Kauno savivaldybe sudarytomis sutartimis, todėl toks Savivaldybės elgesys yra daugiau nei keistas”, - sakė Ž.Lapinskas.

Anot jo, bendrovės kovos su jokio teisinio pagrindo neturinčiu “Kauno švaros”, kurioje dirba nemažai Savivaldybės Tarybos narių ir jų giminaičių, monopoliu Kauno buitinių atliekų rinkoje.

“City Service” laimėjo “Dainavos” seniūnijos pastatų, turinčių 756 tūkst. kv. metrų bendrojo ploto, priežiūros konkursą, “Žaidas” prižiūri 408 tūkst. kv. metrų Kauno centro seniūnijos namų ploto.

Jau anksčiau teisme pradėta byla tarp Kauno miesto savivaldybės administracijos ir “City Service” dėl Kauno miesto švietimo įstaigų koncesijos konkurso nutraukimo. Byla dar nepradėta nagrinėti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų