Pereiti į pagrindinį turinį

”Ledo areną” siūloma likviduoti

2006-11-18 00:00

Čiuožyklos bazę ketinama perduoti S.Dariaus ir S.Girėno sporto centrui

Čiuožyklos bazę ketinama perduoti S.Dariaus ir S.Girėno sporto centrui

Nuolat nuostolius nešančią Savivaldybės įmonę “Ledo arena” siūloma likviduoti ir jos turtą perduoti Viešajai įstaigai S.Dariaus ir S.Girėno centras. Tokią rekomendaciją miesto Tarybos nariams pateikė Kūno kultūros ir sporto skyrius.

Negauna algų

Pernai “Ledo arena” turėjo 1 mln. litų nuostolio. Įmonė neturi pakankamai apyvartinių lėšų, todėl vėluoja atsiskaityti už komunalines paslaugas, nevykdo finansinių įsipareigojimų UAB “Hansa lizingas” už naujos šaldymo įrangos įsigijimą. Dėl lėšų stygiaus darbuotojams laiku nesumokami atlyginimai.

Kūno kultūros ir sporto skyrius buvo pateikęs siūlymą didinti arenos paslaugų įkainius, tačiau tam nepritarė miesto Tarybos komitetai. Dabar šis skyrius siūlo likviduoti “Ledo areną” ir jos turtą perduoti minėtam centrui.

Abiejų šių įmonių veikla yra sezoninė, todėl sujungus jas atsirastų galimybė ekonomiškai eksploatuoti abi sporto bazes. Būtų sutaupytos lėšos, kurios šiuo metu skiriamos “Ledo arenos” administracijos darbuotojų darbo užmokesčiui. Stadioną vasarą aptarnaujantis techninis personalas žiemą galėtų dirbti čiuožykloje. Taip pat siūloma Savivaldybės lėšomis padidinti “Ledo arenos” kapitalą, kuriuo būtų galima padengti įmonės įsipareigojimus, likvidavimo išlaidas.

“Savivaldybei neliktų rizikos prarasti turtą tuo atveju, kai “Ledo arena” būtų pertvarkoma į uždarąją akcinę bendrovę. Taip pat nereikėtų skirti lėšų bazės išlaikymui, jeigu “Ledo arena” būtų pertvarkyta į biudžetinę įstaigą ir reorganizavus prijungta prie žiemos sporto mokyklos “Baltų ainiai”, - rašoma rašte. Šiam pasiūlymui reikalingas Tarybos sutikimas.

Prieš keletą metų “Ledo areną” norėta reorganizuoti į uždarąją akcinę bendrovę, tačiau tam pasipriešino politikai. Manoma, kad ji nepajėgs konkuruoti su čiuožykla, kuri veiks statomame “Akropolyje”.

Reikia permainų

“Manau, kad atėjo laikas kardinaliems sprendimams. Tokia situacija, kokia yra dabar, netoleruotina”, - sakė mero pavaduotoja Adelė Echodienė.

Anot jos, prijungimas prie S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro yra viena galimų išeičių. “Manau, kad tai gali būti geriausias variantas, kuris leis neprarasti ledo arenos. Ją reikia išlaikyti, kad turėtų kur treniruotis vaikai”, - sakė A.Echodienė.

Ji teigė, kad šiuo metu “Ledo arenos” skolos siekia 1 mln. litų. “Kasmet skiriame dotacijas, tačiau Savivaldybei nereikalinga įmonė, kuri yra nuostolinga, nemoka mokesčių, darbuotojai negauna algų. Be to, netenkina ir arenos vadyba bei paslaugų kokybė”, - sakė vicemerė.

Žemi įkainiai

“Sunku ką nors padaryti, kai paslaugų įkainiai nesikeičia nuo 2001 metų kovo mėnesio, o per tą laiką dujos ir elektra pabrango mažiausiai dvigubai, pakilo minimali alga, o Savivaldybė nenori skirti daugiau lėšų”, - teigė arenos direktorius Jonas Gulbinas.

Anot jo, iš anksčiau įmonėje dirbusių 37 žmonių dabar liko 16 darbuotojų. “Algų kelis mėnesius negauna tik 4 administracijos darbuotojai, tarp jų ir aš. Dirbame iš idėjos”, - teigė J.Gulbinas.

“Čia turėtų veikti žiemos sporto mokykla. Įranga jau pakeista, lieka tik įrengti šildymo vėdinimo sistemą”, - sakė J.Gulbinas. Jis nepritaria pasiūlymui perduoti čiuožyklą S.Dariaus ir S.Girėno sporto centrui.

Šiuo metu “Ledo arenoje” treniruojasi ir Kauno žiemos mokyklos “Baltų ainiai” sportininkai. “Beje, Savivaldybės įmonė taip pat moka pagal dar 2001-aiais nustatytus įkainius. Mokyklos auklėtiniai užima apie 70 proc. laiko”, - pažymėjo J.Gulbinas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų