Pereiti į pagrindinį turinį

Sporto halėje - finansinis trileris

2007-02-28 00:00

Liberaldemokratai nenori sumokėti penkerių metų senumo skolos

Liberaldemokratai nenori sumokėti penkerių metų senumo skolos

Vilniaus mero posto siekiantis Rolandas Paksas sulaukė nemalonių žinių. Vilniaus miesto 3-iasis apylinkės teismas nusprendė, kad tuometinė Lietuvos liberalų demokratų partija (dabar - “Tvarka ir teisingumas”) Kauno sporto halei turi sumokėti beveik 9 tūkstančius litų, kuriuos skolingi nuo 2002 metų.

Skolos laukė trejus metus

Teismas R.Pakso partijai taip pat nurodė Kauno sporto centrui sumokėti tūkstantį litų palūkanų ir atlyginti advokatų atstovavimo išlaidas. Šį sprendimą galima apskųsti Vilniaus apygardos teismui.

Iš liberaldemokratų 8,8 tūkst. litų skolą ir apie 15 tūkst. litų delspinigių siekė prisiteisti Kauno S.Dariaus ir S.Girėno sporto centras, kuris valdo halę. Joje 2002 metų gruodį vyko liberaldemokratų lyderio ir kandidato į prezidentus R.Pakso susitikimas su rinkėjais.

Sutartį dėl halės nuomos pasirašė tuometinis liberaldemokratų Kauno apskrities koordinatorius Gediminas Petrauskas. S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro atstovai teigė, kad skolos grąžinimo laukė trejus metus, o paskui kreipėsi į teismą.

Bandė paneigti įvykusį renginį

S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro direktorius Vytas Snarskis teigė, kad jo darbo istorijoje tai precedento neturintis atvejis. “Visos kitos partijos skolas sumokėdavo joms apie tai priminus 1-2 kartus”, - sakė jis.

Anot V.Snarskio, iš pradžių liberaldemokratų atstovai teisme neigė, kad Kauno sporto halėje vyko priešrinkiminis renginys. “Tada mes teismui pateikėme laikraščių straipsnius ir filmuotą televizijos medžiagą, kad renginys vyko. Tada halė buvo pilnutėlė, tai galėtų paliudyti ir mūsų centro darbuotojai, kurie dar atsimena renginį”, - sakė V.Snarskis.

Jis pridūrė, kad teisme liberaldemokratai taip pat mėgino įrodyti, kad sutartį su sporto centru pasirašė asmuo, negalėjęs to daryti.

Partija jaučiasi teisi

Partijos pirmininko pavaduotojas Evaldas Lementauskas teigė, kad partija apskųs teismo sprendimą ir neketina mokėti pinigų. Anot jo, prieš 2002 metų savivaldybių tarybų rinkimus G.Petrauskas savarankiškai sudarė sutartį su sporto centru dėl renginio.

“Jis neturėjo tam įgaliojimų. Sutartyje buvo numatyta už salės nuomą sumokėti iki renginio pradžios. Tai, mano žiniomis, ir buvo padaryta. Fizinis asmuo, t.y. G.Petrauskas, sumokėjo grynais. Maždaug po 1,5 metų mokesčių inspekcijai atliekant patikrinimą sporto centre, pastebėta, kad rinkimų kampanijos metu buvo sumokėta fizinio asmens, o tai daryti draudžiama.

Tada man paskambino sporto centro finansininkė ir prašė padėti išspręsti tą kausimą. Siūlė man grąžinti pinigus, ir prašė juos sumokėti iš rinkimų sąskaitos. Pasakiau, kad rinkimai pasibaigė, taip daryti jau negalime. Tada sporto centras pinigus grąžino fiziniams asmeniui, kurio nenoriu minėti, ir vėl kreipėsi į mane, kad apmokėčiau už tuomet sudarytą sutartį. Atsisakiau, nes nesame sudarę sutarčių su hale. Šiais veiksmais sporto centras mėgino išvengti mokesčių inspekcijos baudos”, - teigė E.Lementauskas.

Politikas tikina pinigų nemokėjęs

G.Petrauskas vakar teigė, kad pinigų už Sporto halės nuomą nemokėjo. “Nesąmonė, man tik buvo duotas nurodymas sudaryti sutartį dėl halės nuomos gruodžio 20 dieną. Tą pasakiau ir teisme. Halė buvo reikalinga Prezidento rinkimų kampanijai”, - teigė jis.

G.Petrauskas patikino, kad turi liberaldemokratų partijos susirinkimo protokolą, kuriame užfiksuotas R.Pakso atstovo Remigijaus Ačo nurodymas sudaryti sutartį su hale. “Todėl negalima teigti, kad aš tai padariau savo nuožiūra”, - teigė buvęs liberaldemokratas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų